[#1] Port zegara
Właśnie, gdzie mieści się on na płycie A1200 ??
[#2] Re: Port zegara

@S3H4QL, post #1

To jest takie małe złącze, o rozstawie wyprowadzeń takim samym jak złącze twardych dysków 2.5 cala; znajduje się powyżej kości kickstartu, patrząc na płytę od strony elementów, złączami do góry.

[#3] Re: Port zegara

@MinisterQ, post #2

Tak... u mnie nie ma w nim jakiejś połowy pinów... czy to prawidłowe ?
[#4] Re: Port zegara

@S3H4QL, post #3

A skąd wiesz ile tych pinów tam powinno być? ;)

[#5] Re: Port zegara

@MinisterQ, post #4

bo widac na plycie?
odpoiwiadajac na pytanie: to prawidlowe. te "brakujace" byly pomyslane do rozszerzenie chip z 1 mb na 2mb. na szczescie posli po rozum do lba i dali od razu 2 mb, dlatego tez nie lutowano juz pinow.
[#6] Re: Port zegara

@MinisterQ, post #2

Zgadza się. Na http://www.elektroda.pl można ściągnąć schemat do A1200 podzielony na kawałki, i w nim jest rozrysowany m.in. schemacik zegara który można sobie samemu zmajstrować, podłączyc i się cieszyć. Tyle że.... jak się ma już jakiś dopał, to po co komu dodatkowy (nie wykorzystany w tym wypadku) zegar?
[#7] Re: Port zegara

@Valwit, post #5

słyszałem że wyszło troche a1200ek z 1mb chipu..... no ale swoją drogą dobrze że tylko troche :)
[#8] Re: Port zegara

@AlaN, post #6

To prawda, a jakbyś z jakichś względów bardzo chciał to mam gdzieś takie cudo oryginalnie wyprodukowane, za symboliczne 20 zł sprzedam :)))
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem