[#1] Amiga i inne światy
No właśnie, mam do Was kilka pytań związanych z tworzeniem grafiki 3D na Ami bez PPC i karty GFX (AGA, Apollo 040/33 mHz, 42 MB Ram).
1) Czy istnieje jakikolwiek raytracer który będzie bez przeszkód działał na takim konfigu ? Najlepiej wyposażony w dość duże możliwości eksportu plików do innych formatów.
2) Istnieje takie coś jak VRML Editor i VRML Viewer dla Amigi. Najbardziej interesuje mnie ten format i chciałbym wiedzieć, czy a) można to w ogóle uruchomić, b) czego trzeba żeby to uruchomić, c) na czym polega obsługa edytora, c) czy może on współpracowac z raytracerami.
[#2] Re: Amiga i inne światy

@Rybosław, post #1

Nigdy szczególnie nie byłem fanem raytracerów, używałem tylko jednego: Maxon Cinema4D (chyba tak się nazywał). Jest prosty w obsłudze (dla mnie to podstawa), w pełni zgodny z systemem (powinien bez problemów chodzić na Twojej Amidze). Podobno za to ma mniejsze możliwości od produktów "wiodących" (przynajmniej za starych, dobrych czasów): Imagine, Real 3D..., ale jak dla mnie był wystarczający.
[#3] Re: Amiga i inne światy

@Rybosław, post #1

Był jeszcze Lightwave tak dla jasności.
[#4] Re: Amiga i inne światy

@Sylwester, post #3

Tornado 3d i Bryce ........
[#5] Re: Amiga i inne światy

@kiedyś, post #4

Bryce był na Maka z tego co wiem, demo działa nawet na Shapeshifterze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem