[#1] RDB-SALV
Witam,
Czy ktoś się orientuje czy jest jeszcze możliwe zarejestrowanie programu RDB-SALV?
Pilnie potrzebuję pełnej wersji - po podłączeniu drugiego dysku na pierwszym zniknęło mi rdb.

[#2] Re: RDB-SALV

@stony, post #1

mozna zarejestrowac. mozesz tez obadac rdbrecov. to co lezy na aminecie rozpozna tez ffsowe partycje.
kilka tygodni temu mialem podobny problem, watek jest w archiwum
[#3] Re: RDB-SALV

@Valwit, post #2

Ok, wątek czytałem - użyłem rdbrecov, jednak nie bardzo wiem co począć z informacjami, które wyświetlił.
Mam coś takiego:
start cyl.:617904 size: 4097520 end cyl.: 4715423 "WORK"
Nie bardzo wiem jak interpretować te informacje, wydaje mi się, że wartości start cylinder i end cylinder powinny być mniejsze tzn. czterocyfrowe. W jaki sposób należy to przeliczyć, aby wpisać do SCSIConfig lub HDToolBox'a?
Oto info jakie podał dla tej partycji sfscheck, kiedy jeszcze mogłem ją zobaczyć.:

Partition start offset : 0x00000000:12DB6000 End offset : 0x00000000:8FE74000
Surfaces : 16 Blocks/Track : 63
Bytes/Block : 512 Sectors/Block : 1
Total blocks : 4097520 Size : 2000,7MB/0,0MB (99%)
Device interface : (standard) Version : 1.201
Device buffers : 600 Device caches : 32x16384 (524288 bytes) [CPB]
[#4] Re: RDB-SALV

@stony, post #3

stony napisał(a):

> Nie bardzo wiem jak interpretować te informacje, wydaje mi
> się, że wartości start cylinder i end cylinder powinny być
> mniejsze tzn. czterocyfrowe. W jaki sposób należy to

zle ci sie wydaje

> przeliczyć, aby wpisać do SCSIConfig lub HDToolBox'a?

wpisz to co podaje

> Total blocks : 4097520

czyli dokladnie to samo co wyplul rdbsalv
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem