możecie polecić jakiegoś innego dobrego mailera poza YAMem i SimpleMailem ale zbliżonego poziomem do tych dwóch poprzednich?
przekopałem na szybko Aminet i znalazłem tam trochę tego softu:
StarGate, ADMail, AEMail, AirMail, Eucalyptus, Iris, MiniMail, Mutt, NetMail, Anubis
możliwe, że coś mi umknęło ale wybór jest bardzo duży jak na mój gust :)
Ktoś używa jakiegoś innego mailera poza naszymi dwoma (jak mi się zdaje) przodownikami?
Baaardzo długo używałem YAMa ale kiedyś ktoś mnie podkusił żebym spróbował SimpleMaila i powiem, że byłem dosyć mile zaskoczony, bo spodziewałem się, sądząc po nazwie że jest faktycznie taki "simple" :)
największym zaskoczeniem było to, że interpretuje HTMLa we własnym okienku bez pomocy choćby IB no i można go nauczyć filtrowania spamu bez instalacji zewnętrznych wtyczek czy skryptów, choć to akurat dla mnie jest dużo mniej ważne. Moim zdaniem ma też lepiej i intuicyjniej rozwiązany system definicji filtrów. Ogromnie miła jest też możliwość wybrania sobie W KAŻDEJ CHWILI przed wysłaniem mejla z jakiego konta ma wyjść wjadomość :)
Niestety ma też wady i braki akurat w tych miejscach, w ktorych YAM sprawuje się świetnie. Najbardziej wkurza mnie konieczność ciągłego poprawiania szerokości tabelek na liście mejli grrrhhhh....

Najchętniej połączyłbym oba programy w jeden wybierając z każdego to co najlepsze, no ale cóż, to se ne da.
Dlatego pomylałem sobie żeby zorientować się co kto używa. może jednak jest jakiś mailer na poziomie YAMa i SimpleMaila, tylko ja z ignorancji nie wiem o nim?