[#1] alternatywny mailer
możecie polecić jakiegoś innego dobrego mailera poza YAMem i SimpleMailem ale zbliżonego poziomem do tych dwóch poprzednich?
przekopałem na szybko Aminet i znalazłem tam trochę tego softu:

StarGate, ADMail, AEMail, AirMail, Eucalyptus, Iris, MiniMail, Mutt, NetMail, Anubis

możliwe, że coś mi umknęło ale wybór jest bardzo duży jak na mój gust :)
Ktoś używa jakiegoś innego mailera poza naszymi dwoma (jak mi się zdaje) przodownikami?
Baaardzo długo używałem YAMa ale kiedyś ktoś mnie podkusił żebym spróbował SimpleMaila i powiem, że byłem dosyć mile zaskoczony, bo spodziewałem się, sądząc po nazwie że jest faktycznie taki "simple" :)
największym zaskoczeniem było to, że interpretuje HTMLa we własnym okienku bez pomocy choćby IB no i można go nauczyć filtrowania spamu bez instalacji zewnętrznych wtyczek czy skryptów, choć to akurat dla mnie jest dużo mniej ważne. Moim zdaniem ma też lepiej i intuicyjniej rozwiązany system definicji filtrów. Ogromnie miła jest też możliwość wybrania sobie W KAŻDEJ CHWILI przed wysłaniem mejla z jakiego konta ma wyjść wjadomość :)
Niestety ma też wady i braki akurat w tych miejscach, w ktorych YAM sprawuje się świetnie. Najbardziej wkurza mnie konieczność ciągłego poprawiania szerokości tabelek na liście mejli grrrhhhh....
Najchętniej połączyłbym oba programy w jeden wybierając z każdego to co najlepsze, no ale cóż, to se ne da.
Dlatego pomylałem sobie żeby zorientować się co kto używa. może jednak jest jakiś mailer na poziomie YAMa i SimpleMaila, tylko ja z ignorancji nie wiem o nim?

[#2] Re: alternatywny mailer

@R-Tea, post #1

Umknął Ci gdzieś Thor..
[#3] Re: alternatywny mailer

@Dopuser, post #2

Na Amigę?
[#4] Re: alternatywny mailer

@kmilota, post #3

Na Amigę... dla mnie zbyt duży kombajn... ale w sumie o.k...
[#5] Re: alternatywny mailer

@Dopuser, post #4

ale Thor jest zdaje się komercyjny.
czy "kombajn" oznacza, że jest on na poziomie choćby YAMa, czy może jest on jeszcze bardzie rozbudowany?
[#6] Re: alternatywny mailer

@R-Tea, post #5

He,he... był czas, a może nawet jeszcze jest, kiedy YAM nie dorastał Thorowi do pięt... czy to komercja nie wiem... zerknij na http://www.thule.no/thor... i jest on czymś więcej niż mailerem w stylu YAMa... no i nie korzysta z MUI... a kombajn to dla mnie przerost formy nad treścią :), no i wielkość oczywiście...

Pozdrawiam,
Darek
[#7] Re: alternatywny mailer

@Dopuser, post #6

ha, faktycznie jakiś dziwny ten Thor. w ogóle nie wiem co to są te wszystkie systemy, które on obsługuje: jakieś FIDO, BlueVawe, QWK i inne.
jakby to nie był mailer tylko coś zupełnie innego.
poza tym piszą tam, że to jest "offline reader" tak jakby nie służył do wysyłania i odbierania poczty
[#8] Thor (Re: alternatywny mailer)

@R-Tea, post #7

w ogóle nie wiem co to są te wszystkie systemy, które on obsługuje

Bo za późno się urodziłeś... były czasy że częsciej wchodziłem na bbs-y niż na net... z sieci Fido nie korzystałem bo jak się nią zacząłem interesować to pojawił się numer dostępowy TPSA 0-202122 i ogarnął mnie szał internetu :)

Pozdrawiam,
Darek
[#9] Re: Thor (Re: alternatywny mailer)

@Dopuser, post #8

czy jest w ogóle ktos, kto uzywa czegoô innego na Ami niű YAM lub SimpleMail
ciekaw jestem opinii.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem