[#1] Drukara
Wielkie pytanko. Co mogło się zwalić jak nie chce drukować?(tzn. drukuje jakieś krzaki) Czym sprawdzić paraller port?Nie drukuje na żadnym programie. Mam HP840C. Wczoraj drukowała dzisiaj nie.Pomocy ((

[#2] Re: Drukara

@Arbuz, post #1

Podłącz ją do peceta i sprawdź jak tam działa.
[#3] Re: Drukara

@Jacek Rzeuski, post #2

Narazie nie mam Grzyba pod ręką ale zauważyłem pewną prawidłowość. Jeśli ją uruchomię normalnie to drukuje krzaki ale jeśli po uruchomieniu jej przytrzymam jeden z jego guzików(drukuje stronę testową) już jest OK. 8 na 10 przypadków działa. Prawdę mówiąc pomimo zaleceń nigdy nie usuwałem 14pinu w drukarce. Ale użytkuję Ami od tylu lat i nie miałem z drukarkami właściwie żadnych problemów. W tych nowych także trzeba ów pin usuwać? Może wywalił się port bo miałem wczoraj kilka niespodziewanych wyłączeń prądu? Pozdrawiam

[#4] Re: Drukara

@Arbuz, post #3

Wczoraj była burza i znowu buło jakieś przepięcie w sieci i nagle zaczęła działać. Fajna ta Amiga bo nawet burze jej nie spali

[#5] Re: Drukara

@Arbuz, post #4

Było nie buło oczywiście

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem