[#1] Font Pack
Szukam jakiegos packa z fontami - najlepiej w truetypie, akceptowalne
przez PageStreama. Polskie czcionki najchętniej w utf-8.

[#2] Re: Font Pack

@Kaczus, post #1

Skopiuj czcionki z Windowsa. Na 100% są w nich polskie litery i na 100% w Unicode (a więc i UTF-8).

[#3] Re: Font Pack

@Kaczus, post #1

Ja ściągnąłem kiedyś mlDonkeyem z torrenta jakiś zbiór fontów TrueType. Jest tam tego tam 1500 czy 2000 sztuk - już nie pamiętam. Archiwum ZIP waży ponad 120MB. Jak zapodasz jakiegoś FTPa to na niego wrzucę. W domu mam takie łącze, że mógłbym nie zdążyć wrzucić przez 10 godzin więc musi działać "resume". No chyba, że poczekasz do poniedziałku to wysłałbym z pracy.

Domyślam się, że masz nowego PageStreama, który obsługuje fonty TrueType, tak? I jak to wygląda? Na ekranie wyglądają lepiej niż postscriptowe i intelli? A może mają antialias? Wszystkie fonty się ładnie drukowały w PageStreamie ale postscriptowe i intelli były okropnie skalowane na ekranie. Jak miałem ekran 1280x960 i pokakałem sobie całą stronę A4 zapisaną fontem 12 punktów to ledwo się można było rozczytać w fontach postscriptowych. Wyglądały zawsze jakby wszystkie były "bold". Mam nadzieję, że TrueType wyglądają już lepiej.

[#4] Re: Font Pack (zalatwione :)

@MDW, post #3

Oki Thx :)) Chyba się udało. Dzięki za pomysł z MLDonkeyem :) Nie mam
ich bardzo duzo, bo wybrałem tylko te co mają pełny support polskich
czcionek. Co do wyglądu - to nie wiem :)) Bo to zawsze jest kwestia
spojrzenia. Na razie rozgryzam program - ha, niezły jest edytor tabel,
jak na amigowe warunki to nie ma sobie równych :)) Nienajgorzej
wczytuje tekst z dokumentów worda, no odczyt PDF-ów jest troszkę
jeszcze wolny.... ale też nienajgorzej... Czekam teraz na wersję 5 i
z poprawioną obsługą klawiatury :))

[#5] Re: Font Pack (zalatwione :)

@Kaczus, post #4

kupiłeś wersję 4.1? podstawową czy Pro?
warto było wydać to conajmniej 110 euro?

btw. czy tworzenie tabel w tej wersji PageStreama wygląda tak jak w Wordzie, tzn. rysowanie tabel, dzielenie i łączenie komórek, wstawianie do komórek grafiki i formatowanego txt jednocześnie ?
czy starsze wersje PGS np. 4.0 też to potrafią? mam na myśli tworzenie tabel oczywiście.
[#6] Re: Font Pack (zalatwione :)

@R-Tea, post #5

Kupiłem wersję 5 (Pro), ale ona jeszcze jest niedostępna, więc na
razie dostałem wersję 4 do używania. Nie wiem jak wygląda w Wordzie,
ale możesz łączyć, dzielić (itd) pola. Grafiki i tekstu jednocześnie
nie wstawiałem, ale sądzę, że jest to możliwe. Dodatkowo masz mini
arkusz kalkulacyjny - proste operacje wyliczeniowe możesz wykonać. Nie
wiem czy wszystkie wersje pgs-a 4 to potrafią, wiem, że ta
bezalkoholowa co ją miałem wcześniej tego nie potrafiła...

[#7] Re: Font Pack (zalatwione :)

@Kaczus, post #6

bezalkoholowa!? :)

a możesz powiedzieć jakiej wersji z jakim dokładnie numerkiem używałeś wcześniej?

domyślam się, że dostałeś wersję 4.1 bo taką reklamują jako pełnoużytkową dla Amigi.
wcześniej numerowali te wersje chyba jakoś tak trzycyfrowo 4.0.x i chyba jakieś literki też dodawali.

może jednak, któraś z tych ostatnich wersji 4.0.x miała już te tabelki??
[#8] Re: Font Pack (zalatwione :)

@R-Tea, post #7

Nie pomnę która to była wersja, ale jedna zpierwszych 4.0.* i miała
tylko możliwość wstawiania ramki. Teraz mam najnowsza 4.1.x

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem