(niestety z polskiej listy yahoo amigaos4 nikt mi na to pytanie nie odpowiedzial)
Nie przekreslaj jeszcze mozliwosci odpowiedzi z tej listy. Byc moze ze nikt z aktualnie zapisanych nie znal odpowiedzi na Twoje pytanie i/lub poslano pytanie do deweloperow OS4 z poza listy (z poza Polski).
mniej wiecej tak to powinno byc prawidlowo - wczesniej ktos mial widac jakies wlasne niestandardowe includy. Pisze oczywiscie z pamieci, wiec z gory sorry za literowki itp...
Sprawdź czy -lauto zawiera kod inicjalizujący IUtility. Stawiam, że nie, więc albo do linkera powinieneś podać jeszcze jakąś bibliotekę dedykowaną OS4 (miałbym OS4 SDK, to bym Ci powiedział jaką) albo pliks specs do GCC nie pochodzi od wersji kompilatora przeznaczonej dla AOS4.
Nie widzisz, że usilnie próbuje wykorzystać te nowe interface'y do bibliotek stworzone w OS4? Nie wiem co prawda po co, ale może w SDK OS4 jest na to odpowiedź.
Jesli jest tak jak pisze Jacek, tzn, ze nie jest to kompatybilne z os 3.x, to ja nie mam pojecia, coz sdk jest skrzetnie ukrywana, pewnie po to by zbyt duzo programow na os4 nie powstalo...
Widać jeszcze nie opanowali makr preprocesora, żeby to ukryć w inkludach. Ale kto wie, może nawet kiedyś dojdą o co chodzi w tych plikach w katalogu "inline"
A ja z kolei mam uraz do stubów. To zbędne spowolnienie kodu jak dla mnie. I dlatego używam iniline'ów zamieniających wywołanie funkcji biliotecznej od razu na ASM pozwalając optymalizatorowi kodu wynikowego wyszaleć się do woli.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.