[#1] WMA TO AIFF
Witam
Nie wie ktoś jakim programem moge przerobić piosenke w formacie WMA na AIFF? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie :)
Pozdrawiam :)
[#2] Re: WMA TO AIFF

@Tomek, post #1

sprobuj FFmpeg powinno sie udac....
[#3] Re: WMA TO AIFF

@Brodek, post #2

Tylko pytanie... co powinienem mu wpisać żeby to zadziałało ;)
[#4] Re: WMA TO AIFF

@Tomek, post #3

Użyj odpowiednio istawionego unitu AHI. Zamiast odgrywać wtedy będzie zgrywać do pliku w formacie AIFF.
[#5] Re: WMA TO AIFF

@kmilota, post #4

tez wpadlem na ten pomysl ale okazal sie nie do wykonania:)
wszytkie prog. pod ahi jakie ten format lykaja (TYLKO FROGGERNG):) korzysta z ahi jako unita a tryb filesave mozliwy jest tylko dla "jedn.benumerycznej ahi", a frogger jej nie obsluguje. tak wiec ta mysl choc dobra nie da sie wykonac, no chyba ze frogger mialby swoj requester do ahi:)

ale sposobem na konwersje tego jest odworzenie wma wlasnie z frogera i jednoczene nagrywanie poprzez karte muz.(sb) prosto z pauli na wejscie aux karty programem ahirecord.
[#6] Re: WMA TO AIFF

@grzes_zab, post #5

ale sposobem na konwersje tego jest odworzenie wma wlasnie z frogera i jednoczene nagrywanie poprzez karte muz.(sb) prosto z pauli na wejscie aux karty programem ahirecord.

A czy dzwiek z Pauli nie uszkodzi (zaszumi) zabardzo utworu? Moze juz lepie uzyc ffmpega i przerobic wma do mp2 o wysokim bitrate (chodzi o jakosc), a pozniej zdekodowac mp2 do AIFFA/Wave za pomoca MakeCD lub SampleZ czy DiamondGUI itp...np. (w przypadku gdy ffmpeg jest w c: i znajdujemy sie na oknie shell w katalogu gdzie jest plik.wma):

ffmpeg -i plik.wma -ab 320 -ar 44100 plik.mp3

PS. ffmpeg na pewno decoduje wma v1/2...ale wydawalo mi sie ze spotkalem kiedys cos dziwnego z czym sobie nie poradzil.

[#7] Re: WMA TO AIFF

@kmilota, post #4

Czy masz na mysli uzycie programu NallePUH (tylko WB3.5/3.9, czyli ja nie moglbym uzyc poniewaz uzywam 3.1), czy nalezy uzyc odpowiedniego parametru lub jakiegos GUI razem z ffmpegiem?
[#8] Re: WMA TO AIFF

@Andrzej Drozd, post #6

Jak wpisze ffmpeg -i plik.wma -ab 320 -ar 44100 plik.mp3 to mi sie ffmpeg zawiesza
[#9] Re: WMA TO AIFF

@Tomek, post #8

Zapomniałem dodać że przed zawieszeniem pokazuje sie takie coś:

Input #0, asf, from 'muzyka.wma':
Stream #0.0: Audio: wmav2, 44100 Hz, stereo, 128 kb/s
Output #0, mp2, to 'muzyka.mp3'
Stream #0.0: Audio: mp2, 44100 Hz, stereo, 320kb/s
Stream mapping:
Stream #0.0 -> #0.0

Po tej ostatniej linijce nastepuje zawieszenie sie ffmpeg...

[#10] Re: WMA TO AIFF

@tomeq, post #9

Tak, ffmpeg sie czesto wiesza. Zrob jakis "goly" system tylko z zainstalowanym WOSem i ffmpegiem z (Aminetu).
[#11] Re: WMA TO AIFF

@Andrzej Drozd, post #10

Tak zrobie :)
PS. Moja konfiguracja to A1200 32MB 68030/50MHz OS3.5 ;)
[#12] Re: WMA TO AIFF

@Andrzej Drozd, post #10

Niestety zawsze sie zawiesza... :(

[#13] Re: WMA TO AIFF

@tomeq, post #12

Spróbuj (o ile to możliwe) zwiększyć stos.

[#14] Re: WMA TO AIFF

@grxmrx, post #13

O, wlasnie. Gdzies juz bylo o tym. Wpisac mozna bez problemu w shell np. stack 100000 (lub wiecej) z enterem, a pozniej w nowej linijce to co podalem wczesniej. Aha zauwazylem ze plik wynikowy powinien byc .mp2 (a nie jak blednie napisalem .mp3).
[#15] Re: WMA TO AIFF

@grzes_zab, post #5

Dziwne. U mnie to działa. Przecież w tooltypach FroggeraNG wybiera się unit AHI.
[#16] Re: WMA TO AIFF

@tomeq, post #9

A stos dobry zapodałeś?
[#17] Re: WMA TO AIFF

@Andrzej Drozd, post #10

Mi sie ffmpeg nie wiesza.
[#18] Re: WMA TO AIFF

@Andrzej Drozd, post #7

A od czego są tooltypy w ikonce FroggeraNG? A jak chcesz GUI do FrogerraNG to polecam tylko Frogger-GUI.lha z Aminetu.
[#19] Re: WMA TO AIFF

@kmilota, post #18

Nie...chodzilo mi o ffmpega. Z FroggeremNG nie probowalem tego robic. Napisales ze mozna ustawic AHI dla ffmpega (chyba ze to pomylka jeseli chodzi o numer komentarza) :)
[#20] Re: WMA TO AIFF

@Andrzej Drozd, post #19

Tak. To pomyłka. Ja cały czas myślę o FroggerzeNG, bo ffmpeg AIFF nie zrobi.
[#21] Re: WMA TO AIFF

@Tomek, post #3

Frogger file.wma AOUTPUT=AIFF
[#22] Re: WMA TO AIFF

@kmilota, post #16

Tak, wpisałem stack 300000
[#23] Re: WMA TO AIFF

@kmilota, post #16

Tak, przed ffmpegiem wpisałem stack 300000
[#24] Re: WMA TO AIFF

@elf69, post #21

Hehe i po co bylo kombinowac z ffmegiem. Czas zarejestrowac Żabe
[#25] Re: WMA TO AIFF

@Andrzej Drozd, post #24

Apropo jeszcze Froggera. Czyli piszac odpowiednie GUI nie dotyczace i filtrujace pliki video, mozna zrobic z niego odtwarzarke audio (mp3, ogg, wma i nne wymyslnosci). Panowie programisci, nic tylko zrobi muzyczne GUI dla Froggera wzorujac sie wygladem np. na AmigaAMPie
[#26] Re: WMA TO AIFF

@tomeq, post #23

A w dokumentacji pisze 1000000.
[#27] Re: WMA TO AIFF

@Andrzej Drozd, post #6

nie zauwazylem ze wpisalem paula, oczywiscie chodzilo mi o otworzenie przez frogger'a pliku wma z jakiegos trybu 16bit z karty muz i uzycie duplexu tej karty
[#28] Re: WMA TO AIFF

@kmilota, post #15

tylko ze w ustawieniach unitow w preferencjach ahi nie da sie u mnie wybraz trybu filesave
[#29] Re: WMA TO AIFF

@Andrzej Drozd, post #25

przeciez frogger normalnie moze odtwarzac mp3 bez wylaczania video (frogger sam sie odpowiednio przestawi)
[#30] Re: WMA TO AIFF

@grzes_zab, post #28

Czyżbyś w SYS:Devs/AHI/ nie miał pliku filesave.audio?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem