[#1] Belka tytułowa
Już kiedyś pisałem ale nie miałem odpowiedzi. Jak uzyskać poprzez MCP różne info dotyczące pamięci i innych na belce tytułowej. Zawsze używałem edycji belki z Opusa Magellana ale od kiedy wyszła nowa wersja MCP, gdzie jest wiele nowych opcji nie mogę aktywować tej z MCP nawet gdy wyłącze w opcjach Opusa edycję belki. Może ktoś ma racjonalne rozwiązanie?

[#2] Re: Belka tytułowa

@Arbuz, post #1

Tak, trzeba tylko ustawić pewną zmienną w Magellanie. Informują o tym w instrukcji do Magellana.

Najprościej to zrobić uzywając systemowego polecenia setenv lub ustawić programem Do5extPrefs (jest na Aminecie).

[#3] Re: Belka tytułowa

@grxmrx, post #2

A mógłbyś jaśniej bo opis do magelana mam ale nie czaję inglisz. Pliiis za opis za rączkę.

[#4] Re: Belka tytułowa

@Arbuz, post #3

Można wpisać:
setenv dopus5/Workbenchtitle 1
(co opisują na stronie 54) lub użyć programu Do5ExtPrefs i zaznaczyć analogiczną opcję, która także ustawia tą zmienną. Żadnego wczytywania się w opisy nie trzeba.

[#5] Re: Belka tytułowa

@grxmrx, post #4

Kiedyô ustawiîem sobie coô podobnego w MCP i dziaîaîo,
lecz tylko na WB. Opus uűywaî swoich ustawieď.

Póúniej wyczytaîem gdzieô, űe trzeba jakiô plik systemowy
(z ENV:) wrzucię do Opusa i wtedy u mnie zadziaîaîo.
Niestety nie pamiëtam nazwy tego pliku ;(
[#6] Re: Belka tytułowa

@Seeker, post #5

Nie trzeba wrzucać żadnego pliku, ustawiasz tylko tą zmienną env przy użyciu setenv i już.

BTW Stosuj kodowanie ISO lub nie pisz z polskimi znakami bo widać krzaczki :/
Jeśli używasz kodowania AmigaPL i chciałbyś go dalej używać i pisać swobodnie listy na forum to możesz się zarejestrować na forum i w profilu ustawić AmigaPL.

[#7] Re: Belka tytułowa

@grxmrx, post #4

Dobra Thanxx. Ściągnąłem z sieci DO5EXTPREFS i jest OK. Ale jakoś to wszystko wolno się odświeża w porównaniu do Magelana np. licznik od zajętości procesora lub sekundy w zegarku z MCP. Może coś trzeba jeszcze zmienić. Ale i tak dzięki

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem