Witam ponownie ,jak sprawdzić czy nie mam uszkodzonego portu joystica,na 1 np.w grze setlers nie moge nic wybrać ....acha mam też zamontowany jakiś przełącznik z tyłu po przełączeniu go pisze lewt buuton mouse ami-500
Zrobiłem i nic.......jeżeli joystic jest podłączony do portu 1 i włożeniu dyskietki Doctor Knoxx nie moge sterować joystickiem,,,,czy to coś poważnego ,czy np w tym programie działa tylko myszka?
Obydwa porty amigi mogą być używane zamiennie do obsługi joysticka i myszy. To co w danym momencie działa zależy od programu obsługującego, np. w Workbenchu na porcie nr. 1 jest myszka i nie możesz poruszać kursorem za pomocą joysticka. Chyba że napiszesz stosowny program.
Przetestuj porty tym co zaproponował Sylwester.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.