[#1] Ikony
Pacziemu na moim blacie nie widać iikon magicWb i tych standardowych? Są takie przezroczyste i niewidoczne. Mam WB3.1 plus:
-newicons
-visualprefs
-tapety na blacie i oknach (na oknach też nie widać mWB)
-kilkanaście innych dodatków

Gdy ustawię na tapetę w oknie jeden z czterech standardowych kolorów (np. czarny) to wtedy je widać (chociaż nie wszystkie).

Jak na razie jedyną rzeczą, która mi przyszła na myśl to Newiconsprefs gdzie mam ustawioną opcję: No Icon Border . Gdy ją wyłącze widzać wszystkie ikonki, ale wokół ikon są szare obwódki. HELP ME!

[#2] Re: Ikony

@Orson, post #1

Masz karte graficzna w Amidze (oczywiscie poza ukladami AGA)? Zwieksz liczbe kolorow ekranu. Ustaw prawidlowo kolory MagicWB. W New Icon Prefs ma wszystko zaptaszkowane, ale mam karte graficzna

[#3] Re: Ikony

@Orson, post #1

Podeślij zrzut ekranu WB na przechuj@twoje-sudety.pl
Nie bardzo sobie to wyobrażam, na podstawie tego opisu.
[#4] Re: Ikony

@Orson, post #1

W prefsach (newicons) jest jeszcze opcja transparent, mozesz z tym poprobowac, ale nie jest to chyba rozwiazanie docelowe.
BTW: ikony od magicWB sa tak brzydkie, ze szkoda ich uzywac :)
[#5] Re: Ikony

@Seeker, post #4

Jeżeli włączy się przeźroczystość i umieści je na niedopasowanym kolorystycznie tle, to faktycznie. Pomijam sprawę ustawień palety - to akurat można obejść, konwertując je na format NI lub IFF (OS 3.5). Po prostu jak kwiatek do kożucha, albo retro meble do futurystycznej dyskoteki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem