[#1] Niedziałający CDROM.
Witam!
Miałem już kiedyś taki przypadek. CDROM przestał czytać niektóre płytki (konkretnie OS3.9 - oryginał i/lub MM_CD Elbox - oryginał). Postawiłem wtedy sytem od nowa i jakoś zadziałało. Teraz nie bardzo mi się chce to robić. Może miał ktoś jakiś przypadek, że jakieś oprogramowanie dodatkowe skaszaniło obsługę CDROMu? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam.

Używam CacheCDFS z OS3.9

[#2] Re: Niedziałający CDROM.

@Kitech, post #1

To nie musi byc wina softu - naped mogl sie poprostu zabrudzic. Sa plyty do czyszczenia CD-ROM'u, moze warto sprobowac?
[#3] Re: Niedziałający CDROM.

@PopoCop, post #2

Sorry, ale ta opcja raczej odpada. Po prostu mam DWA napędy (odtwarzacz i nagrywarkę) i nie bardzo wierzę, aby oba równocześnie się nagle strasznie zabrudziły.
Pozdro.
[#4] Re: Niedziałający CDROM.

@Kitech, post #3

Niezabardzo mozna okreslic w tym przypadku czy to wina jakiegos oprogramowania gdyz nie wiadomo co ty masz tam zainstalowane co ewentualnie moglo by zblokowac CD. Nie koniecznie musisz przeinstalowywac system. Mozesz przeinstalowac same stery do CD i powinno byc ok. Wez wczesniej posprawdzaj ustawienia czy wszystko jest ok bo moze ktosik ci w sysie nabrudzil i nawet o tym nie wiesz :D
[#5] Re: Niedziałający CDROM.

@Maxik, post #4

Zapewne filesystem. Spróbuj inny.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem