Komentowana treść: Przyszłość AWeba
[#1] Re: Przyszłość AWeba
No i po co dwie wersje? Czy amigowcy nigdy nie przestana? Na tej zasadzie to Amiga zawsze bedzie kojarzona z "A500/1 MB RAM". Przeciez wtedy tak samo: "no mamy lepsze Amigi, ale bedziemy robic gry na A500 z 1 MB, bo przeciez malo ludzi ma lepsze konfigi". To jest moim zdaniem chore i trzeba z tym skonczyc! Kto chce uzywac Amigi (tak smao jak Peceta i Maca) musi wydac tyle ile ten sprzet kosztuje. Kto ma Amige Classic bedzie uzywal starszego oprogramowania, a kto nie chce kupic nowej Amigi czy Pegasos to nie bedzie uzywal i tyle.
[#2] Re: Przyszłość AWeba
Aha, i nie gadajcie mi, ze nie kazdy ma kase na sprzet, bo jakos Pecety sie sprzedaja, mimo, ze przecietny zestaw kosztuje co najmniej 2000-3000 zl. A poza tym Amiga to podobno teraz hobby, a na hobby to juz trzeba miec kase, zeby je uprawiac, wiec to poza dyskusja.
[#3] Re: Przyszłość AWeba
Plany, plany, plany... Ech, jak my lubimy planowac. ;)

Ja chyba juz nauczylem sie zakladac filtr na tego typu wiadomosci. Jak sie pojawi to co planuja to bedzie cudownie. Jednak jak sie nie pojawi to przynajmniej po raz kolejny sie nie rozczaruje. W amigowym swiecie przyslowie "lepszy wrobel w garsci niz skowronek na dachu" jest prawdziwe jak nigdzie indziej. :)
[#4] Re: Przyszłość AWeba
Szkoda ze autorzy nie sprecyzowali co rozumieja poprzez okreslenie "lepszych konfiguracji" oraz "klasyczna Amiga"? Bo jezeli przy pierwszym okresleniu maja na mysli A1 czy tez Pegaza to juz nic nie rozumiem - czyzby Amiga z PPC i karta GFX byla zbyt slaba aby AWeb mogl rozwinac skrzydla? Inna sprawa ze team sporo gada, a niewiele robi, ile to juz czasu minelo od wydania nowej, pelnej wersji (3.4APL)? Ja juz przestalem liczyc... ale czekam, innego wyjscia przeciez nie ma
[#5] Re: Przyszłość AWeba
W odpowiedzi na komentarz #2

Masz racje. Ale jak to juz bylo walkowane, jednak szkoda odcinac od tych programow uzytkownikow Amithlona/WinUAE (w zasadzie tez bardzo czesto uzywam WinUAE. jest to moj podstawowy system na pececie). A jesli chodzi o Ami to zamierzam jeszcze AmigaOS4 oraz MOSa odpalic na BlizzardziePPC (jezeli nie wyjdzie to trudno. Zupelnie nie przyspieszy to zakupu nowej Amigi, a moze nawet opozni, gdyz "czego oczy nie widza tego sercu nie zal").

[#6] Re: Przyszłość AWeba
W odpowiedzi na komentarz #4

Mysle ze lepsza konfiguracja to Amiga z PPC (G3/G4/604, moze tez 603) Czyli takze AmigaClassic z natywnym systemem pod PPC, a slabsza konfiguracja to Amiga 68k (takze Amithlon i WinUAE) z systemem 3.x.

[#7] Re: Przyszłość AWeba
W odpowiedzi na komentarz #4

czyzby Amiga z PPC i karta GFX byla zbyt slaba aby AWeb mogl rozwinac skrzydla?

Mam dokładnie takie samo zdanie. Czyżby te wszystkie bajery typu CSS były aż tak procesorożerne, że takim problemem jest ich implementacja? Mnie się wydaje, że to po prostu kolejne mydlenie oczu. Tak, żeby coś się działo...
[#8] Re: Przyszłość AWeba
W odpowiedzi na komentarz #7

Pewnie nie o implementacje chodzi, tylko o czas na optymalizacje kodu...

[#9] Re: Przyszłość AWeba
W odpowiedzi na komentarz #8

Pewnie nie o implementacje chodzi, tylko o czas na optymalizacje kodu...

A możesz napisać coś więcej, bo jakoś nadal nie mogę tego do końca zrozumieć...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem