[#1] instalacja CyberVisionPPC
Kupiłem CyberVisionPPC i mam problem z jej zainstalowaniem, mianowicie po zainstalowaniu CGX z dołączonej dyskietki (CGX 3) system wczytuje się do bootlogo i w tym momencie się zatrzymuje. Cały czas wyświetla się bootlogo i nic się nie dzieje. Próbowałem ustawić tooltypes na bootlogo=0 ale wtedy wczytywanie systemu również zarzymuje się.
Próbowałem zainstalować też CGX 4.0 ale jest ten sam objaw.
Wszystko instalowałem na "gołym" systemie, więc wykluczam "gryzienie się" CGX z jakimiś łatkami lub picasso96.
Wszystkie tooltypes podczas instalowania ustawiłem tak jak zalecał instalator (nic nie zmieniałem poza bootlogo, które przestawiłem na "0" aby obrazek się nie wczytywał).
Nie wiem czy jest to wina wadliwej karty czy ustawień CGX.
Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem będę wdzięczny za pomoc.
[#2] Re: instalacja CyberVisionPPC

@gosć, post #1

W przypadku CGX4 doinstaluj rëcznie nowsze wersje bibliotek a potem
przeanalizuj skrypt instalera. Wsadzil ci co najmniej 2 stare
biblioteki. Efekt na Z3 dokîadnie taki jak u ciebie.
[#3] Re: instalacja CyberVisionPPC

@Radoslaw, post #2

Mozliwe ze zaraz po uruchomieniu sterownika z Monitors pojawilo sie cos na ekranie. Wtedy wszystkie elementy wyswletlaja sie jakby "pod" bootlogo (sa bardzo ciemne, prawie nie widać). To moze byc przyczyna twoich problemow :)
[#4] Re: instalacja CyberVisionPPC

@Jakub, post #3

Proponuje uruchomic sterownik do karty po uruchomieniu Workbencha w PALu.
Latwiej bedzie sprawdzic "czego brakuje" za pomoca programu typu SnoopDOS.
[#5] Re: instalacja CyberVisionPPC

@Jakub, post #3

więc trzeba wywalić bootpic.library
[#6] Re: instalacja CyberVisionPPC

@gosć, post #1

Wyrzuc z libs:cgxbootpic.library
Coprawda na BVision mialem takie problemy ale karty sa prawie identyczne :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem