Komentowana treść: AmigaAMP 2.10
[#1] Re: AmigaAMP 2.10
Wydaje mi się, czy rynek Amigi troszeczkę się ożywił?
[#2] Re: AmigaAMP 2.10
NO NO
[#3] Re: AmigaAMP 2.10
Kto by pomyślał, że ujrzymy kiedyś nową wersję
[#4] Re: AmigaAMP 2.10
Oby jeszcze więcej
[#5] Re: AmigaAMP 2.10
W odpowiedzi na komentarz #1

Rynek Amigi na pewno sie ozywi, z chwila gdy wejdzie do sprzedazy A1/A1mITX z OS4. Zreszta juz zainteresowanie naszym rynkiem zwiekszylo sie, jak pojawil sie Pegasos z MorphOS-em.
[#6] Re: AmigaAMP 2.10
Jak dla mnie BOOOMMBAAA. Amiga żyje!! :D
[#7] Re: AmigaAMP 2.10
A nich mnie! Bardzo lubię ten program (za stabilność również) i mam go odpalonego właściwie cały czas. Odkąd używam Pegasosa to nie wychodzę z niego już naprawdę nigdy, bo nie ma sytuacji w której mp3 przeszkadzałoby w czymkolwiek. :) Już zassałem 2.10 i próbuję. Na pierwszy rzut oka/ucha nie widzę różnicy.
[#8] Re: AmigaAMP 2.10
W odpowiedzi na komentarz #7

Jakiego engine'u uzywasz? Jak dla mnie jakosc dziweku jest sporo wyzsza w AmiNetRadio. Ponadto jego playlista jest swietna. Wyglada tez calkiem fajnie tylko szkoda, ze tak plasko no i zaden skin mi kolorystyczne nie odpowiada. Probowalem kiedys je zmieniac, ale efekty byly mizerne. Nie mam pomyslu jak je pozmieniac tak zeby mnie zadowolily. Sam nie wiem czego chce:)
[#9] Re: AmigaAMP 2.10
A może by się ktoś pokusił o dalsze rozwijanie Prayera?
[#10] Re: AmigaAMP 2.10
W odpowiedzi na komentarz #9

Zrodla sa wolne ?
[#11] Re: AmigaAMP 2.10
Prayer ma status OpenSource. Podobnie zresztą jak mpega.library (libmad): http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=12349 ,też przydała by się nowa wersjia, ponieważ ostatnia wersja z Aminetu nie radzi sobie z uszkodzonymi MP3, co jest szczególnie przykre podczas nagrywania Audio OnTheFly :( .
[#12] Re: AmigaAMP 2.10
A tutaj jest coś o Prayerze http://tesla.rcub.bg.ac.yu/~beauty/prayer2.html
[#13] Re: AmigaAMP 2.10
W odpowiedzi na komentarz #12

Zrodel to ja tam nie widze
[#14] Re: AmigaAMP 2.10
W odpowiedzi na komentarz #8

Mnie AmiNetRadio denerwuje za dwie rzeczy. Po pierwsze nie mozna skoczyc do dowolnego miejsca muzyczki tylko poslugiwac sie tym malo wygodnym przewijaniem. Po drugie to cos NIE MA pauzy! To jest chore. Chcę na chwilę zatrzymać, bo cos tam i potem muszę od początku słuchać. Jak dla mnie to za ostry "hardkor". :) Czuć, że ten program jeszcze nizbyt jest przystosowany do słuchania plików z dysku. Cały czas wyłazi jego sieciowy rodowód...

Jeżeli chodzi o jakość to ja akurat mam ślepe ucho i za dużo nie powiem. :) Ja nawet różnicy międzu karta dźwiękową a paula za bardzo nie słyszę. Wzrok mam sokoli (i chyba nawet jeszcze się polepsza) ale słuch mam zerowy. :)

Próbowałem PowerUP, WarpUP i mpega.library - wszystkie działaja na Pegazie. Jeżeli się użyje mpega.library to chyba nie ma znaczenia czy to odtwarza Amplifier, SongPlayer czy też AmigaAMP - powinno być chyba to samo, prawda? Sam, programik to "tylko" coś w rodzaju GUI.
[#15] Re: AmigaAMP 2.10
W odpowiedzi na komentarz #14

Po pierwsze nie mozna skoczyc do dowolnego miejsca muzyczki tylko poslugiwac sie tym malo wygodnym przewijaniem.

Mozna - trzeba tylko otworzyc ta czesc GUIa, czy jak to nazwac - nacisnij ostatni gadzet w prawym dolnym rogu a zobaczysz to czego szukales :)

Po drugie to cos NIE MA pauzy!

Tego mi sie tez jeszcze nie udalo znalezc ;)
[#16] Re: AmigaAMP 2.10
No i niestety - pierwszy zauważony bug w 2.10 - shuffle nie działa:(. Trzeba napisać do autora.
[#17] Re: AmigaAMP 2.10
W odpowiedzi na komentarz #16

Najlepiej napisać na forum. Autor twierdzi, że regularnie je czytuje. Już widziałem tam kilka zgłoszeń błędów.
[#18] Re: AmigaAMP 2.10
W odpowiedzi na komentarz #13

Niestety nie udało mi się znaleść źródeł Prayera, ale niegdyś ktoś na liście dyskusyjnej AmigaPL, próbował rozwijać ten program może jeszcze ma źródła.
[#19] Re: AmigaAMP 2.10
Ale muszę przyznać, że jakość dźwięku jest wysoka na miarę WinAMPa. Z powodu śmierci mojej Amigi używam WinUAE i jest świetnie.
[#20] Re: AmigaAMP 2.10
W odpowiedzi na komentarz #18

Wiem nawet kto probowal rozwijac Prayera (i pewnie ma jeszcze te zrodla), jednak stwierdzil ze nie bedzie go rozwijal poniewaz jest zle napisany...a szkoda...moglby przynajmniej poprawic/zrobic obsluge AHI, reszta ujdzie...
[#21] Re: AmigaAMP 2.10
W odpowiedzi na komentarz #16
A dlaczego u mnie działa shuffle?
[#22] Re: AmigaAMP 2.10
W odpowiedzi na komentarz #19

Jak mogła Ci Amiga umrzeć? Moja była już wiele razy w stanie śmierci klinicznej ale doktor lutownica zawsze ją wyciągnął ze szponów śmierci

[#23] Re: AmigaAMP 2.10
W odpowiedzi na komentarz #13

Akurat tak sie sklada ze je mam :) Podeslac?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem