[#1] HDD 2,5"
Czy dysk o takich wymiarach 100x69x18,4mm wejdzie spokojnie do A1200?

[#2] Re: HDD 2,5"

@Korni, post #1

Mnie sie swojego czasu udalo wlozyc nawet HD 3.5". Musialem tylko wyjac podstawke pod dysk 2.5". No i minimalnie byla wybrzuszona obudowa, poniewaz klawiatura byla lekko "nie na swoim miejscu" (ale to zauwazyl tylko ten kto wiedzial ze jest wybrzuszona) :)
[#3] Re: HDD 2,5"

@Andrzej Drozd, post #2

Czyli spokojnie się zmieści, tak?
Dzięki.

[#4] Re: HDD 2,5"

@Korni, post #3

Zmieści się. Tam masz przecież specjalne sanki na taki dysk. Swego czasu, jak pisał Andrzej, dość popularne było wciskanie do A1200 desktop twardego dysku 3.5 cala (po usunięciu sanek). Sam też tak miałem.
[#5] Re: HDD 2,5"

@Andrzej Drozd, post #2

Gościom ze sklepu, w którym kupowałem wiele lat temu A1200 udało się zamontować 3,5'' dysk nawet bez "wybrzuszenia". Nie był ten dysk szczególnie niskoprofilowy.
[#6] Re: HDD 2,5"

@Konrad Klar, post #5

Dla 3.5" wycina się kawalek ekranu, leży wtedy prosto.
Należy pamiętać o izolacji spodu (port zegara.
[#7] Re: HDD 2,5"

@Korni, post #1

Witam.
Niektorzy umieszczali nawet po 2 dyski 3,5'' w A1200 destop.
Osobiscie montowalem 3,5'' do A600 nie wyjmujac flopa.
Aktualnie modne jest montowanie CD-ROMu do desktopa.
Pozdrawiam.
Ted
[#8] Re: HDD 2,5"

@ted, post #7

tez montowalem do a600 3,5", pasowalo jak ulal
cd-rom? chyba tylko w wersji slim
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem