Komentowana treść: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
[#1] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
Hehehe, dobre. Wlaczam dzisiaj Amisie, klikam na Yama a tu:"Yam stracil waznosci, scignij nowa wersje". Mowie sobie:" Q***, co jest" :P. Wchodze na "Debesciacka strone na necie" a tu info, ze juz jest nowa wersja "Jama" . Pozdrawiam i Wesolych ...
[#2] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #1

Jak dobrze, ze wersja Mosowa nie ma ograniczen czasowych :)
[#3] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #2

Wersja dla Amigi tez nie ma ograniczen czasowych, wystarczy ustawic jedna zmienna.

[#4] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #2

Jak dobrze, ze wersja Mosowa nie ma ograniczen czasowych

Jak dobrze, ze biedronka jest tak blisko ;)
[#5] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #4

Ale Biedronki mają strasznie wąski asortyment
[#6] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
Ciagle sie zastanawiam kiedy w Yamie wprowadza wybor serwera SMTP podczas wysylania maila. SimpleMail ma to chyba od poczatku.
[#7] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #6

Na tej samej zasadzie mozna sie zapytac, kiedy w koncu simplemail dojrzeje do obslugi kilku userow....
[#8] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS

Zapewne chodzi Ci o zmienna I_KNOW_YAM_IS_UNDER_DEVELOPMENT. Ona likwiduje requester pojawiający się przed uruchomienim YAM'a w wersji dev, a ograniczenie czasowe to inna bajka i nie da się go chyba obejść nie grzebiąc w źródełkach.
[#9] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #7

I szukania jakiegos tekstu rowniez w tresci maili. :) I niewieszania sie przy probie skasowania jakiegos folderu. :)
[#10] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS

Zapewne chodzi Ci o zmienna I_KNOW_YAM_IS_UNDER_DEVELOPMENT. Ona likwiduje requester pojawiający się przed uruchomienim YAM'a w wersji dev, a ograniczenie czasowe to inna bajka i nie da się go chyba obejść nie grzebiąc w źródełkach.
[#11] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS

Jeszcze jedno po kiego Ci zmieniac ciagle serwer smtp? - ja rozumiem jak padnie, ale do tego mam po prostu alternatywny konfig... Bo chyba nie chodzi ci o prawidlowe rozpoznawanie na listach dyskusyjnych, bo to nie ma nic wspolnego z serwerem smtp...
[#12] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #11

Mi by się taka opcja przydała (wybór SMTP i ew. skonfigurowanie danego foldera ze skojarzeniem go z konkretnym serwerem SMTP). Mam szybkie konto w 'mojej' sieci, ale wszystkie mejle, które wysyłam na yahoogroups przepadają bez wieści. Gdybym miał opcję wyboru SMTP to w jednej konfiguracji YAM-a miałbym ustawione, że dla list dyskusyjnych ma używać konta z o2.pl, a dla całej reszty daminet.pl i byłoby OK bez konieczności ponownego uruchamiania YAM-a by skorzystać z list dyskusyjnych pod inną konfiguracją...
[#13] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #12

savinj sobie drugi konfig jako np 2.config. jak bedziesz musial to sobie poprostu wczytasz ten 2.config zamisat .config i po klopocie. nie musisz wcale restartowac yama. to dziala od wersji 2.0 :)
[#14] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS

No wlasnie, kolega mnie wyprzedzil z odpowiedzia.

Jedne maile wysylalbym z jednego konta SMTP a inne maile (do innych osob; niechcianych :P) z innego kontasa. Koledzy kloniarze juz sie nauczyli rozpoznawac skad dokladnie jest mail (nie patzra juz tylko na adres zwrotny . Pozdrawiam. Merry X-Mas.
[#15] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #8

W wersji dla MorphOS'a ograniczenie czasowe jest usuniete.

Przyczyna jest prosta nie wiadomo kiedy wyjdzie oficjalna wersja a ja nie zawsze mam czas aby kompilowac dla ludzi nowe wersje jak tylko stare ograniczenie sie skonczy.
[#16] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #13

Ja to już Grxowi wieki temu mówiłem, nie rozumiem jego podejścia, przecież ma stałe łącze i kilka sekund na wczytanie innego konfigu nie spowoduje strasznych rzeczy.

Sam tak robiłem nieraz na modemie i było ok.
[#17] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #16

Ale wygoda przedewszystkim:) Ja tez wolalbym zeby program za mnie wszystko zrobil. Wtedy myszka sie tak nie zurzywa od klikania;)
[#18] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS

Hmm, ja mam ustawione smtp na wp a maile na yahoogroups wysyłam z konta O2. Wystarczy w ostatniej zakładce podczas pisania wiadomości zmienić od kogo jest wiadomość i na yahoo idzie bez problemów z tego konta które jest podane w polu "Od". Można to dodatkowo ustawić w ustawieniach folderu i wszystko robi się automatycznie. A serwer smtp zmieniam tylko jak ten na wp siądzie.
[#19] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #18

Jak skonfigurujesz sobie folder, do ktorego wrzucasz listy z list dyskusyjnych, to pole to wypelni ci sie automatycznie :))
[#20] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #19

Dlatego napisałem, że wystarczy to ustawić w ustawieniach folderu. Chociaż przy odpisywaniu chyba mi to nie działa z tego co pamiętam:/
[#21] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #20

Dziala, tylko trzeba tam cos jeszcze zaznaczyc :))
[#22] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS

Właśnie także na to czekam, także i na autoryzację przy odbieraniu poczty
[#23] Re: Nowy YAM 2.5-dev dla AmigaOS
W odpowiedzi na komentarz #22

Autoryzacja jest i działa, ale nie w tej wersji, która jest obecnie na yam.boing.net, a starszej (2.4p1).

W obecnie dostępnej wersji na yam.boing.net jest też błąd polegający na zjadaniu spacji w tematach mejli po stworzeniu wiadomości.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem