[#1] Zepsuta?Stacja
Mam zewnętrzną stację dysków 880KB, pewnego razu coś się w niej chyba zepsuło ponieważ lampka odczytu świeciła się bez przerwy a sama stacja wydawała ciągły odgłos zgrzytania.

Rozkręciłem stację, a że specjalnie się na tym nie znam to jedyne co mogłem zrobić to sprawdzić kabelki.

Może ktoś miał podobnie?

[#2] Re: Zepsuta?Stacja

@Korni, post #1

Sprawdzę może jeszcze na innej Amidze, ponieważ to co opisałem wyżej zdarzyło się u kresu życia mojej A500. I może to dlatego?

[#3] Re: Zepsuta?Stacja

@Korni, post #1

Witam

A przypadkiem nie masz odwrotnie podlaczonej tasmy sygnalowej do stacji w obudowie FDD? Moze kiedys rozbierales i przez przypadek odwrotnie zaloazyles tasme?

Pozdrawiam
Vokal
[#4] Re: Zepsuta?Stacja

@Korni, post #1

sprawdz jeszcze taki mikroprzelaczniki
jeden odpowiedzialny za spr. czy stacja jest w napedzie drugi czy dyskietka jest zabezpieczona przed zapisem..
tak jak wkladasz dyskietke to jest po lewej stronie,przeczysc je
ale mala uwaga to trzeba robic delikatnie rozbierac uwazaj na sprezynki (sa bardzo male)

gdy juz dorwiesz sie do blaszek przeczysc je czyms ostrym (zapewne bedzie czarny nalot)
potem to zlazyc ponownie (jak nie bedzie trzymac to klejem )
i bedzie super.

[#5] Re: Zepsuta?Stacja

@AmiChris, post #4

Jak sprawdzę czy działa to dam znać!
Dzięki

[#6] Re: Zepsuta?Stacja

@Korni, post #5

Potrwało to sprawdzanie :D
Widocznie przyczyną była A500.
Po sprawdzeniu kabelków, i podłączeniu do A1200 brata, stacja działa elegancko.

P.S: Wkrótce będe miał własną A1200 :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem