Komentowana treść: Amiga Games Hit Parade
[#1] Re: Amiga Games Hit Parade
A kontynuacja Another World? Ja zawsze bylem ciekawy gdzie oni doleca na tym smoku i co bedzie dalej. :) Mogloby byc w 3D ale bez tekstur i swiatel zeby wygladalo na plaskie. Klimat by zostal, a byloby pelne 3D. Niemalze na tym samym programie mozna byloby Shadow Of The Beast zrobic. Tylko tutaj juz trzeba stada grafikow nie tylko 3D ale tez 2D (do tekstur). I tu sie sprawa zazwyczaj rypie. Do programu moze by sie i jeszcze znalazla jedna osoba ale ilosc grafiki 2D i 3D w dzisiejszych czasach jest poprostu przytlaczajaca. Zrobienie tego jest poza zasiegiem 3 czy 4 zapalencow. Poza tym w amigowym srodowisku juz naprawde niewiele osob bawi sie w 3D, bo poprostu nie ma na czym robic. Programy dostepne na nasza platforme sa poprostu zalosne. Tak prawde mowiac to nawet nie ma na czym poteksturowac (UV) takiej postaci. Na innych platformach sa programy ale taki "innoplatformowiec" to nieczesto ma motywacje do robienia czegos za darmo na platforme amigowa. Jedyna nadzieja w tym co maja peceta i jakies cos amigopodobne. Bedzie troche lepiej jak w koncu wyjdzie ten Blender na morphosa... Wtedy to az ja sie przelamie i sprobuje conieco popatrzec na niego. :)
[#2] Re: Amiga Games Hit Parade
W odpowiedzi na komentarz #1

A kontynuacja Another World? Ja zawsze bylem ciekawy gdzie oni doleca na tym smoku i co bedzie dalej.

Kontynuacja tej gry pojawiła się na pewno konsolę Sega CD pod nazwą Another World 2: Heart of Alien.
[#3] Re: Amiga Games Hit Parade
W odpowiedzi na komentarz #2

No właśnie tak coś slyszałem. Ale przez to, że tylko na jakąś dziwaczna konsole się to pojawiło to nie zyskało popularności. Nawet nie wiem o czym to jest i co się tam dzieje. 100 lat temu były zapowiedzi Another World 2 na komputery ale nic z tego nie wyszło. Musze poszukac w sieci informacji na temat AW2 bo mnie cos ciekawośc wzięła. Zastanawiam się czy zrobienie czegoś takiego (idntycznie wyglądającego) ale z innym tytułem nie spowodowałoby przyczepienia się ludzi którzy mają do tego prawa autorskie... :) W sumie nie straciliby na tym, bo "przeogromnego" rynku AmigiONE i Pegasosa chyba nie zamierzają podbijać... ;)
[#4] Re: Amiga Games Hit Parade
Heart of Alien (download - http://www.the-underdogs.org/game.php?id=3180), faktyczny sequel Another Worlda, ukazał się pod koniec 1994 roku na dogorywającą Segę MegaCD. Gra została stworzona przez zupełnie innych ludzi, ale fabularnie rozpoczyna się w momencie odlotu smoka i opowiada dalszą historię pary Buddy & Lester. Tym razem sterujemy poczynaniami właśnie Buddy'ego, ale historia Lestera ostatecznie wyjaśniona zostaje w outrze (mogę zapodać spoilera jak ktoś sobie zażyczy :).

Dodam, że autor AW (Eric Chai) pracował w owym czasie nad innym tytułem (ale o zbliżonej nazwie_: Heart of Darkness. Gra jest absolutnym klasykiem w dziedzinie Flashbackowato-Anotherworldowych platformówek i ukazała się w 1998 roku na PSX i PC.

Jeszcze jedna uwaga odnośnie Innego Świata - wersja na konsolę 3DO (1994). Od nowa zostałą nagrana ścieżka i dźwiękowa, a grafika przerysowana - wygląda to obłędnie. Jak znajdę skrinszoty to wrzucę - opad szczęki gwarantowany. Niestety, póki co, tytuł nie jest emulowany.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem