[#1] MiniGL
Mam dowas pytanie co jest potrzebne do prawidłowego działania funkcji
Mini GL pod kartami Voodoo 3 pod Mediatorem ?
Dlaczeg mimo iż funkcja Mini GL uruchamia się w testach dołączonych jako demo Worp3D (taki obracający się trybik lób szachownica 3-D
[#2] Re: MiniGL

@zbyniek, post #1

Przepraszam za wcześnie mi się wysłało i treść jest nie pełna .
Chodzi oto że jak już pisałaem demko Mini GL z Worp3_D chodzi
a w grach typu Quacke I czy też Heretic nie działa ??????????
[#3] Re: MiniGL

@zbyniek, post #2

Ja nadal uważam że jest to wina bibliotek Warp 3D HWdrivers.

[#4] Re: MiniGL

@Arbuz, post #3

Sprawdzę to jeszcze raz
[#5] Re: MiniGL

@zbyniek, post #1

zbyniek napisał(a):

> Mam dowas pytanie co jest potrzebne do prawidłowego działania
> funkcji
> Mini GL pod kartami Voodoo 3 pod Mediatorem ?
> Dlaczeg mimo iż funkcja Mini GL uruchamia się w testach
> dołączonych jako demo Worp3D (taki obracający się trybik lób
> szachownica 3-D

No to od Ciebie dowiedziałem się co prezentują dema Warp3D :)

Jestem od niedawna w posiadaniu karty Voodoo3, ale dem Warp3D dołączonych do płyty Elboxu MMCD nie udało mi się uruchomić do tej pory. Najczęściej następuje zwis dema, system to przeżywa choć nie zawsze. Pozostałością po takim zwisie jest nowy, błękitny screen ukryty pod ekranem Workbencha. Czy miałeś/mieliście podobne problemy z instalacją Warp3D?

W Elbox-ie stwierdzili, że niby wszystko mam poprawnie zainstalowane. Wiem, że podaję mało szczegółów. Jeśli trzeba, to podam więcej.

Nie jest to dla mnie gardłowa sprawa gdyż na moim konfigu rozbudowanych gierek 3D raczej nie odpalę, ale chciałbym się przekonać jak działa 3D na mojej Amidze i chociaż na chwilę ruszyć ten odłogiem leżący układ. Sprawdzałem moją Voodoo3 na pc. Tam sprzętowe wspomaganie 3D działa, a więc karta jest sprawna.

Pozdrawiam
Robert Jackowski
[#6] Re: MiniGL

@Robert, post #5

W SYS:Libs/Warp3D/HWdrivers/ i SYS:Libs/Warp3D/GFXdrivers/ jest kilka plików z końcówkami BEMU i LEMU oraz BEM i LEM w nazwie. Spróbuj przenieść do innego katalogu na chwile lub zmienić nazwę (bo przecież nie trzeba kasować ;) np. tym co nie kończą się na U lub na odwrót. Może to pomoże.
Nie jestem pewien, ale może jedne z bibliotek są dla trybu MMU=Yes a drugie dla MMU=No. Popróbować można, nic się chyba nie stanie.

[#7] Re: MiniGL

@grxmrx, post #6

Witaj

Dzięki za podpowiedź. Tak jeszcze nie kombinowałem. Ciekawa sugestia. Sprawdzę na pewno.

Pozdrawiam
Robert
[#8] Re: MiniGL

@Robert, post #7

Nieiem jescze jak ale miniGL mi ruszyło w Hereticu II i jest pięknie!!!!
Jak sprawdzę jak to się stało to napiszę
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem