[#1] Przeciąć - Nie przeciąć
Co daje przecięcie pierwszej żyły w kabelku danych hd/cd ? mam 2 urządzenia [hd i cd] na standardowym kontrolerze A1200. :D

[#2] Re: Przeciąć - Nie przeciąć

@arielcpu, post #1

Jezeli wszystko dziala OK to nie musisz przecinac. Kiedys tak sie robilo przy straszych HD ktore "nie chcialy" sie za kazdym razem bootowac (nie mylic z problemem z Apollo), wogole sie nie bootowaly lub zle pracowaly z CD-ROMem lub drugim HD. Ja mam czerwone zyly przeciete "profilaktycznie" :)
[#3] Re: Przeciąć - Nie przeciąć

@Andrzej Drozd, post #2

hmmmmm, jedyne co mnie martwi to że jak mount'uje cd0: to muszę czekać jakieś 30sek na cd, oczywiście potem wszystko gra ale czy to normalne?

[#4] Re: Przeciąć - Nie przeciąć

@arielcpu, post #3

U mnie chyba podobnie dlugo bootowal sie starusienki HD Seagate 40 MB na standardowym kontrolerze. Po przecieciu czerwonej zyly wszystko wrocilo do normy. Sprobuj przeciac. Niczym nie ryzykujesz (no pozatym ze musisz rozbierac Amige), a w razie czego zyle zawsze mozna zalutowac.
[#5] Re: Przeciąć - Nie przeciąć

@arielcpu, post #3

jezeli juz chcesz przecinac to wyciagnij tylko jedna zyle z wtyku 40pin(czerwona-reset) aby pozniej mozna bylo wlaozyc go z powrotem.

btw. mnie to nie pomoglo...

[#6] Re: Przeciąć - Nie przeciąć

@AmiChris, post #5

no tak, w sumie to bardziej bez inwazyjna metoda, sprawdzę wieczorkiem. thx :) :) :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem