[#1] Przerabianie modów
mam pewien problem:

chcialem ostatnio przerobic sobie pare modow,medow na mp3 aby moc sluchac tej fajnej muzyki w diskmenie .Ochoczo zabralem sie do pracy podpinajac amige do pieca amiga(1xchin pC 1x mini jack stereo) puszcam moda w amidze (hip) i slucham kicha ......graja tylko 2 pierszw kanaly a pozostale 2 ......cisza......kombinowalem jescze z progaramami mod2samp ale albo to niedziala albo ja nieumie tego obslugiwac........

mam takrze problem z muzyka odtwarzaniem muzyki z gier .Kupa muzyki jest na serwrze stare gry (stronka o emulacji amigi na pc) muzyka jest ale ja jej niumie odtworzyc w hipie wyskakuje komunikat ze nieznany format a w pececie blad depakowania xfd (mam ten pakiet zainstalowany) niewiem co robic ,moze samemu wyciagac muzykie z gier ale czym??

Pozdrawiam Darek
[#2] Re: Przerabianie modów

@Dariusz Tolsdorf, post #1

moda w amidze (hip) i slucham kicha ......graja tylko 2 pierszw kanaly a pozostale 2 ......cisza......kombinowalem jescze z progaramami mod2samp ale albo to niedziala albo ja nieumie tego obslugiwac........

Ustaw w Hippoplayerze wyjście dźwięku na AHI - tryb FILESAVE AIFF. W ten sposób otrzymasz AIFF-a, którego możesz zencodować w MP3 np. LAME-em.

mam takrze problem z muzyka odtwarzaniem muzyki z gier .Kupa muzyki jest na serwrze stare gry (stronka o emulacji amigi na pc) muzyka jest ale ja jej niumie odtworzyc w hipie wyskakuje komunikat ze nieznany format

Spróbuj Eagleplayera lub Delitrackera.

moze samemu wyciagac muzykie z gier ale czym??

Można, np. ExoticRipper, Jack The Ripper...
[#3] Re: Przerabianie modów

Player ok, tylko kabel do bani - wysylales sygnal tylko mono.

Musisz zrobic sobie kabel 2xchinch od strony amigi <-> a od PieCa maly jack stereo do karty muzycznej i wszystko bedzie ok :)

[#4] Re: Przerabianie modów

"a w pececie blad depakowania xfd"
Dobrze zrozumiałem, jest xfd dla Windows?
[#5] Re: Przerabianie modów

Sry zle napisalem zamiast pecet mialo byc digi boster bardzo pzrepraszam za ten blad niemam pjecia jak moglem pomylic te 2 rozne zeczy
[#6] Re: Przerabianie modów

@Dariusz Tolsdorf, post #5

Skoro używasz DigiBoostera to przeróbka modułów na mp3 jest jeszcze prostsza, bo ten program ma opcję Mixer, która zajmuje się przeróbka modułu do AIFF-a. A tak w ogóle DigiBooster chwyta pliki spakowane XPK. Może nie masz po prostu tego pakietu?
[#7] Re: Przerabianie modów

@Dariusz Tolsdorf, post #5

Nie ma sprawy. Nie chciałem przecież Cię punktować. Jeśli chodzi o instalację xfd, to po pierwsze, tak jak napisał mailman, pliki spakowane pakerami XPK wymagają tego pakietu (xfdmaster.library otwiera wtedy xpkmaster.library, nie używa do tego własnych procedur), w pakiecie XPK potrzebny jest też odpowiedni paker. Zazwyczaj do pakowania 8bit sampli stosowana jest xpkSQSH.library (w LIBS:Compressors/). Często też użytkownicy "kolekcjonują" niepotrzebnie slave'y z katalogu LIBSfd/.
Sporo z nich było niestabilnych i zostały usunięte z oficjalnego pakietu i tego należy się trzymać, mieć w LIBSfd/ tylko te z ostatniego pakietu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem