[#1] Wymiana monitora
Do tej pory uzywalem monitora Philips8833-II (jak ktos chce kupic to mail'a) i chce wymienic go na nowszy :) - ale nie wiem jak to jest z tym odswierzaniem bo kumpel mowi ze amiga wysyla syg. 15 hz a monitorki lapia dopiero od 30 hz - Czy sa monitory na 15, moze jakies inne stery ??? Nie chce kupowac scana ... czy musze ???

Ps. kupie tanio karte turbo z procesorem 030 lub 040

[#2] Re: Wymiana monitora

@morf, post #1

Siemano
heh taką karte to i ja bym kupił(też jestem chętny-konkurencja:D)
a co do monitorka to wystarczy przejściówka rgb-vga(możesz zrobić samemu lub se kupić to groszowe sprawy) i amiga śmiga na monitorze od pc (vga) które można dosłownie ściągnąć za grosze (analogowe oczywiście) bo scandoubler to droższa sprawa...
mam nadzieje że niezasiałem tu jakichś herezji jak tak to poprawcie mnie ;)
[#3] Re: Wymiana monitora

@MróweK, post #2

Na monitorze VGA pojda tylko tryby powyzej 31kHz (np. Multiscan), tak wiec nie pojdzie nic w Palu. Najlepiej dokupic do tego wlasnie scandoubler.
[#4] Re: Wymiana monitora

@morf, post #1

Ps. kupie tanio karte turbo z procesorem 030 lub 040

widzialem kiedys w Nysie da dworcu blizz040/25 jak odwiedzalem kumpla w woju :D

tam jest jakis lombard czy cos w tym stylu, cale tony roznego starego sprzetu komputerowego. az sie drzwiami i oknami wylewalo.
jak tam wszedlem to wyjsc nie umialem :D takie miejsca mnie strasznie kreca.
ja wtedy szukale co najmniej 060 albo ppc wiec nie kupilem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem