[#1] Problem z BlizKickiem.
Witam.
Jak w temacie. A w szczególe chodzi o to, że używam (do tej pory) BPPCfixa, a chciałem przejść na BlizKicka (czytałem o nim wiele dobrego). Przekopiowałem wszystkie pliki, dopisałem linijkę do s-s. Po resecie czarny ekran i NIC! Może to wina pałerki (np. jak robiłem update flashromu, to udało sie tylko z parametrem FORCE)? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam.

A1200T(Gift); 68060(50MHz)&PPC603e(210MHz); 256MB RAM;
Seagate Barracuda 18,4GB(SCSI); IBM 9,0GB(SCSI)
YAMAHA CRW2100s 16x/10x/40x(SCSI)&Plextor PX-40TSi 40x(SCSI); ZIP 100 (SCSI)
Mediator PCI 1200 LT4; Voodoo5 5500; TV Pixel View Pro RC/FM; SoundBlaster128
Iiyama Pro 17"; Mroocheck
AmigaOS 3.9

[#2] Re: Problem z BlizKickiem.

@Kitech, post #1

Ja tez z tym mialem problemy. Pomogla mi dopiero taka linijka:

C:BlizKick KICKFILE=Devs:40.68_a1200.rom EXTRESBUF=460800 SPEEDROM MODULE BPPCFix11 exec.library ram-handler shell HappyENV-Handler kingcon-handler mathffp.library NoClick romfixes NewAlert MoveVBR SpeedyIDE FusionReserve quiet

Gdy uzywasz WB3.9 to zdaje sie po KICKFILE nie potrzeba (lub nie mozna) dawac "=". Ja uzywam 3.1. Jak widzisz do wyrzucania ppc.library uzywam BPPCFix11. Zwykly modul BPPCFix nic nie pomagal a BPPCFix040 nie pozwala uruchomic sie BVision. Co do FORCE to ja tez tak updejtowalem flashke. Co do WOSa to terminator mam na 2. Ale wiem niektorzy uzytkownicy WB3.9 musza ustawic 1.
[#3] Re: Problem z BlizKickiem.

@Andrzej Drozd, post #2

tak i najwazniejszy parametr to extresbuf
ktory ustala bufor na latki.
Umnie chodzilo tak:
c:BlizKick KICKFILE=* SANITY=6000 EXTRESBUF=150000 MODULE exec.library BootMenu shell FastFileSystem FileSystem.resource console.device ram-handler BPPCFix BPPCFix040 FusionReserve scsi.device SpeedyIDE ColdResetCard DosResetCard ramlibstack romupdate.idtag

Ja mialem AGA btw.

dosresetcard i coldresetcard sa fixami na pcmcia dla kart sieciowych,
SANITY mozna pominac sluzy ona do integracji(parzystosc etc. ) dwoch roznych simmow np 32mb i 64mb

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem