[#1] Rom 3.5
Ostatnio na necie znalazlem rom3.5 no i podstawiłem to pod remapollo ,ku mojemu zdziwieniu system radośnie wystartował inforumjąc mnie ,że jestem szcćsliwym posiadaczem rom3,5......
Pytanie1: co daje rom3.5 jakie są zasdnicze różnice od 3.1
Pytanie 2:znacie jakieś programy które nie-wymagają mapromu ani mmu a potrafią wgrać kickstarta z pliku? wiem że coś takiego jest możliwe bo sam kiedyś miałem dyskietke która wgrywała w a500 rom 2.0
[#2] Re: Rom 3.5

@Dariusz Tolsdorf, post #1

Nie ma zadnego ROMu 3.5 ... Ostatni wypuszczony ROM to 3.1, ostatni zrobiony ROM to 3.1 dla Walkera, który nie zadziała z niczym innym i na 100% nie wyciekł z firmy. Pozatym różnie się np. obrazkiem. Ten ROM 3.5 to żałosny fake. Gdzieś tam nawet jest oficjalne oświadczenie w tej sprawie ...

[#3] Re: Rom 3.5

@htn, post #2

chciałem napisać, że w walkerze był 3.2, taka mała sugestia....
[#4] Re: Rom 3.5

@htn, post #2

A ja dodam, że jest ROM3.9. Dokładnie to kickstart V45.57 z exec.library V45.20. Otrzymuje się go dzięki AmigaOS3.9. A jak ktoś ma eFlashera, to nawet może zobaczyć ekran z wlatającą dyskietką i nowe wersje :)
[#5] Re: Rom 3.5

@Dariusz Tolsdorf, post #1

Kto kiedyś wypuścił patcha, który pozwalał za spatchowanie ROMu3.1 do 3.5, zmiany polegały na poprawkach w bibliotece exec.library, może o to chodzi? O ile dobrze pamietam to był to autorem tego programu był autor BlizKicka, ale mogę się mylić.
[#6] Re: Rom 3.5

@htn, post #2

żałosny fake? :]

jaka dramaturgia :]

a wracając do sprawy, to takie coś kiedyś Piru wypuścił, i przedewszystkim zawierał poprawki do exec'a
[#7] Re: Rom 3.5

@kmilota, post #4

Romupdate z os 3.9 + patche na exec.library autorstwa Piru. Sam uzywam czegos podobnego, stworzone za pomocą remapollo. Zaoszczędza jednego rebootowania przy zimnym starcie.
[#8] Re: Rom 3.5

@Valwit, post #7

Ja tam patcha na exec.library nie zakładałem. Używam tego z AmigaOS3.9 V45.20. A reborowania nie mam bo mam eFlashera :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem