[#1] Ripowanie dzwięku
Cześć wszystkim.Mam takie pytanko.W jaki sposób można zripowac podkład muzyczny w grze?Grałem kiedyś w grę Universe.Kiedyś na Amidze za pomoca jakiegoś programu udało mi się zripować ten dzwięk i zapisac go w formacie chyba Protrackera.Jest jakiś sposób zeby można było to zrobić pod UAE albo z windy?
[#2] Re: Ripowanie dzwięku

@NomadSoul, post #1

Jest. Za chwile ktos napisze jak nazywa sie ten program do ripowania :)
[#3] Re: Ripowanie dzwięku

@NomadSoul, post #1

Był na ten temat artykuł w jednym ACSie. Programów jest kilka. Ja pamiętam ProWizard, ExoticRipper i JackTheRipper.

[#4] Re: Ripowanie dzwięku

@grxmrx, post #3

ProWizard chyba nie potrafi rippować (ZTCP). Na pewno potrafi konwertować egzotyczne formaty na Protrackera.
[#5] Re: Ripowanie dzwięku

@mailman, post #4

Potrafi, potrafi. Ale często trzeba rozpakować plik (np. scenowe intro) wcześniej jakimś decruncherem (np. korzystając z xfddecrunch) i dopiero później wgrać go do ProWizarda.
[#6] Re: Ripowanie dzwięku

@NomadSoul, post #1

WinUAE ma wbudowanego ProWizarda (zakładka Output). Po prostu włączaj grę i w momencie jak słychać interesująca Cię muzykę użyj tej opcji.

Jak chcesz wyrripować inaczej to spróbuj również potraktować ADF'y zrobione z niedosowych dyskietek programikiem Track2File żeby wyciągnąć poszczególne pliki. Później te pliki przejedź albo ProWizardem, Exotic Ripperem albo Serial-Ripperem (wszystko pod Ami, emulowaną lub nie).
[#7] Re: Ripowanie dzwięku

@kempy, post #6

Wielkie Dzięki!:)
[#8] Re: Ripowanie dzwięku

@NomadSoul, post #1

Poza wszystkim moznaby go n.p. zsamplowac
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem