Komentowana treść: Visual Boy Advance 1.7.2
[#1] Re: Visual Boy Advance 1.7.2
Nie wierzę. Naprawdę Visual Boy Advance działa na AmigaOS4? Z czasów gdy coś tam pisałem na GameBoyAdvance pamiętam, że to był najlepszy emulator GBA. Jeżeli to naprawdę działa to zazdroszczę, naprawdę zazdroszczę. No i gratuluję...
[#2] Re: Visual Boy Advance 1.7.2

@MDW, post #1

W odpowiedzi na komentarz #1

Są też źródła dostępne, jak kto chce to może spróbowac skompilować na inne platformy ;)
[#3] Re: Visual Boy Advance 1.7.2
ciekaw jestem jak z predkoscia, pamietam ze emulator mial spore wymagania.
[#4] Re: Visual Boy Advance 1.7.2
szkoda że nie działa pod os4emu, może ktoś to spróbuje skompilować (ja spróbuje ale chyba tak łatwo jak z ixemul nie pójdzie)
[#5] Re: Visual Boy Advance 1.7.2
zassalem zrodla ale kupa roboty jest z tym..moze komus sie uda :]

[#6] Re: Visual Boy Advance 1.7.2
ciekawe czy jest tak samo "wiechliwy" jak morphosowe porty.
[#7] Re: Visual Boy Advance 1.7.2
Już nie zazdroszczę, bo właśnie odpaliłem wersję dla MorphOSa. No rzeczywiście szybki nie jest. Jednak grać się da na G4/1000. :) Sprawdzałem na 4 grach i nie miałem ani jednego zwisu. Wygląda na to, że naprawdę GameBoyAdvance działa na amiplatformie. Nie sądziłem, że dożyję takich czasów. Szkoda, że dopiero teraz to nastąpiło...
[#8] Re: Visual Boy Advance 1.7.2

@MDW, post #7

W odpowiedzi na komentarz #7

Lepiej teraz niz wcale :D

Pozdrowiam MDW

[#9] Re: Visual Boy Advance 1.7.2

@MDW, post #7

W odpowiedzi na komentarz #7

u mnie powerSDL na 16 bit (a w tyle mam otworzone WB) się kaszani (są jakby ograniczone kolory). może to wina voodoo sam nie wiem, a co do prędkosci to na g3 trochę kuleje ale nie tak jak VirtualJaguar ;)
[#10] Re: Visual Boy Advance 1.7.2
Jakoś tak nigdy bliżej sie tej konsolce nie przyglądałem. GameBoy, to dla mnie zawsze był GameBoy.

No ale jak usłyszałem, że to wymaga G4/1Ghz i wydali na to NFS, to kopara mi opadła.

Byłoby ciekawie, gdyby na taką "konsolkę" wyszedł emulator AmigiPPC :)
[#11] Re: Visual Boy Advance 1.7.2

@rzookol, post #9

W odpowiedzi na komentarz #9

hmm u mnie tez sa pokaszanione kolorki :(
[#12] Re: Visual Boy Advance 1.7.2

@Prince, post #10

W odpowiedzi na komentarz #10

Na GBA nie wyszedł niestety nawet emu C64 :) GBA to niemłoda konsolka, już w momencie premiery (początek 2001 r.) nie szkokowała możliwościami które nie były zauważalnie większe od takiego np. Super Nintendo czy Amigi 1200. Świetnych gier wyszło na nią bez liku, ale większość to jednak nieskomplikowane technicznie tytuły 2D z bitmapową grafiką :)

Natomiast przedwczoraj w USA miała miejsce premiera nowego wynalazku Sony, Playstation Portable (PSP). Za 250$ dostajemy kieszonkowy sprzęt teoretycznie niewiele odbiegający pod względem mocy obliczeniowej od stacjonarnej Playstation2! Zaręczam każdego, że jak zobaczy ten sprzęt na własne oczy (a pewnie niedługo będzie ku temu okazja w każdym większym centrum handlowym) zachoruje na niego nieuleczalnie :)

http://www.us.playstation.com/psp.aspx?id=overview

http://games.kikizo.com/news/200412/070_p1.asp

Wesołych Świąt.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem