[#1] pendrive i spiderUSB
Hej, wie ktos moze czy ten pendrive http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=1317&katid=42 bedzie dzialal ze spiderem?
Pozdrawiam

[#2] Re: pendrive i spiderUSB

@luk, post #1

Takiego nie podłączałem, ale inne tak i nie było problemów. Gorzej jest z mp3 playerami (taki pendrive + mp3 player + dyktafon + radio). Jiż miałem taki, który nie chciał działać jako dysk twardy, tylko jako flopy. A tego Poseidon nie strawił. W sumie ze Spiderem to działa wszystko, gorzej że nie wszystko obecny Poseidon obsłuży.
[#3] Re: pendrive i spiderUSB

@luk, post #1

a masz zarejestrowanego Poseidona?

[#4] Re: pendrive i spiderUSB

@R-Tea, post #3

Hehe, chyba od Ciebie dostalem propozycje rejestracji w kilka osob. Tak jak juz pisalem w mejlu, nie kupuje na razie spideraUSB (powod to oczywiscie wysoka cena) a pendrive mi sie i tak przyda. Poki co kumpel z pokoju w akademiku ma peceta wiec bede korzystal z jego usb. Przy czym nie wykluczam, ze kiedys spidera moze kupie, wiec wolalbym zeby ten pendrive dzialal z ami:)

pozdrawiam

ps. a tak z ciekawosci to jaki bylby koszt tej rejestracji, gdyby uzbierala sie odpowiednia ilosc osob?
ps2.czy nie ma jakis problemow z sama rejestracja (gdzies kiedys czytalem o konflikcie Elboxu z autorem Poseidona)?

[#5] Re: pendrive i spiderUSB

@luk, post #4

ps. a tak z ciekawosci to jaki bylby koszt tej rejestracji, gdyby uzbierala sie odpowiednia ilosc osob?
ps2.czy nie ma jakis problemow z sama rejestracja (gdzies kiedys czytalem o konflikcie Elboxu z autorem Poseidona)?

przy aktualnej liczbie chętnych (nie licząc ciebie) to około 90zł.
Proponuję abys napisał do Sebastiana Rosy 'mailmana'. On ci poda dokładną cenę.
Ja mam jeszcze jedną osobe która "się zastanawia", więc ewentualnie razem z toba byłyby dwie dodatkowe osoby, co oznacza dodatkowa obnizkę.
zdradzę, że ewentualni wahający się mają czas do 20 marca, później rejestrujemy i trzeba bdzie
od nowa kompletować grupe chętnych :D

[#6] Re: pendrive i spiderUSB

@luk, post #1

no fajny paluszek Kingstona, ale tutaj na PPA
http://www.ppa.ltd.pl/hardware/hd/opisy.php?art=61
jest opis czegość znacznie ciekawszego (i pewnie droższego), co na 100% działa na OS3.x skoro działa na MorphOS.
Szkoda, że nie ma zdjęcia i opis jest minimalny.
trzeba zagooglować.
Pytanie do stony'ego: ile to kosztuje?
[#7] Re: pendrive i spiderUSB

@R-Tea, post #6

Ja swojego MP3playera z 512MB kupiłem na Allegro za 280zł. Ma on radio, duży wyświetlacz, dyktafon i możliwość nagrywania z radia. Działa jak pendrive i jest na razie jednym z najmniejszych MP3playerów (70x23x23). No i nakważniejsze działa super z Amigą. Poseidon go od razu wykrył i pokazał na Workbenchu.
[#8] Re: pendrive i spiderUSB

@kmilota, post #7

ja mój MP3 player (niestety tylko 256 MB) sprawdzę jak tylko dotrze do mnie Pegaz (wtorek), w mojej A1200 USB brak
za to pod Win2000 wykrywany jest pod standardowymi sterownikami.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem