Komentowana treść: Router ASMAX ar701u - recenzja
[#1] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja
na static (a nie przez dhcp) miami sie szybciej łączy, po drugie wygodniej wtedy przekierowywać porty
[#2] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja
no co ty coz za krytyka ale o sie laczy sekunde nawet nie
[#3] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja
He! Moj byly modem. Bardzo udany model - nigdy nie maielm z nim klopotow.
[#4] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja
Dodam tylko ze MiamiDX to nie jedyny amigowy stos ktory radzi sobie z Neostrada. Choc o tym narazie moga przekonac sie tylko uzytkownicy AOS4.0.

A co do filtrow, to w standardowym zestawie oferowanym przez tepse SpeedTouch 510 bridge/router sa az dwa, takze zaklocen w sluchawce nie slychac.

[#5] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja
daleki jestem od krytykowania kogokolwiek za cokolwiek (chyba ze chodzi o rząd), zauważyłem po prostu że na static jest szybciej ;)
[#6] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja

@Mufa, post #4

fajnie, że w końcu to napisałeś Denver

@Mufa

Dodam tylko ze MiamiDX to nie jedyny amigowy stos ktory radzi sobie z Neostrada. Choc o tym narazie moga przekonac sie tylko uzytkownicy AOS4.0.

czy Roadshow nie jest czasem wersja rozwojową Genesis z OS3.9 ?

[#7] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja

@Mufa, post #4

zwykle miami tez dziala z ruterem dla neostrady, w sumie skoro router słuzy jako brama to nie powinno być problemów z działaniem z jakimkolwiek stosem (coć z genesis nie sprawdzalem). problem z neo mają tylko userzy którzy dostali modem na usb bo chyba nie ma teraz żadnych sterów do tego. ale w sumie i tak warto kupic router adsl - 180zł na allegro to nie drogo a dodatkowo router służy jako switch
[#8] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja

@R-Tea, post #6

Roadshow nie ma nic wspolnego z Genesis. No moze poza faktem ze oba dzialaja w srodowisku Reaction, co z kolei wpywa na podobienstwo w wygladzie GUI i mylne skojarzenia ze jest to jakas nowa wersja Genesis.

[#9] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja

@R-Tea, post #6

Zanim strzelisz kolejnego samobuja przeczytaj sobie o powstaniu RoadShow. Oczywiscie przepytam Cie z artykulu na sobotnim GGUA. ;)

http://www.ppa.ltd.pl/artykuly/artykul.php?idd=3&ids=30&id=138
[#10] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja

@Mufa, post #4

zle przeczytales w zestawie nie ma z routerem a kupowalem na wlasna reke
[#11] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja

@rzookol, post #1

Z własnego doświadczenia mogę dopisać, że Pegasos II podłączony do routera/switcha Pentagram Cerberus przez Miami łączy się w jakąś dziesiątą część sekundy. W ogóle routerek też jest bardzo fajny - obok Asmaxa jeden z najlepszych wg benchmark.pl

Poza tym bardzo cenię sobie firewalla itp. Nawet nie sądziłem, że przy Neostradzie mogę dziennie mieć średnio po 30 prób włamania do LAN.
[#12] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja

@Ajuś, post #11

30 na dzień? to tyle co nic :) tyle że te "proby wlamania" to w 99.9999% jakies windziane konie trojańskie szukające frajerów. u siebie mam średnio niecałe 3 na minute. współczuje ludziom którzy podłączaja winde xp po świeżo instalacji, bez odpowiednich łatek. chociaż, nie. nie współczuje im. śmierć frajerom :)
[#13] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja

@Valwit, post #12

A, widać jesteś bardziej publiczną osobą ode mnie. Popularność i te sprawy... :)

Ale niemal 1/3 prób, to coś, co w logu figuruje pod nazwą "packet drop " i "netbus scan".

A ostatnio nawet pojawiły się próby z użyciem Back Orifice'a.

A co do WinXP i bezpieczeństwa, to no comments... ;)
[#14] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja

@Ajuś, post #13

taak. tylko ja mam zmienne ip ;) a numery z back orifice itp. zdarzaja sie mi rzadko. za to pare raz na dzien ktos sie probuje laczyc telenetem i ssh :)
[#15] Re: Router ASMAX ar701u - recenzja

@Amig_OS, post #9

@Amig_OS
Oczywiscie przepytam Cie z artykulu na sobotnim GGUA.

http://www.ppa.ltd.pl/artykuly/artykul.php?idd=3&ids=30&id=138

Przeczytałem :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem