Komentowana treść: Majster radzi...
[#1] Re: Majster radzi...
Czy w BPPC akumulatorek nie jest ładowany podczas pracy komputera? Poza tym jeżeli nie zależy nam na ładowaniu, to można zastosować 3 akumulatory (większa żywotność niż baterii) obniżając napięcie dwiema diodami.
[#2] Re: Majster radzi...

@Prince, post #1

Nie wiem jak BlizzardPPC ale oprcz tego mam tez Blizzarda 4MB 020/31 MHz (ostatnio zupelnie uwolnilem sie od gier Pal na Ami i wszystko przenosze na druga Amige wlasnie z tym Blizzardem) i zdaje sie (zabijcie ale nie pamietam, mo chyba ze wyciagne z kompa) widzialem w nim baterie (podobna jak na plytach glownych PC). Karta ma z 10 lat, z czego ostatni raz byla uzywana powyzej roku temu. Zegar kompletnie sfiksowal. Ustawilem od nowa i nie ma problemu. Czyli chyba laduje :)

Jezeli nie ma problemu na tak starym Blizzardzie to nie powinno byc tez na BPPC.
[#3] Re: Majster radzi...
...ja zmieniłem na akumulatorek, jest powszechnie dostępny w internetowych sklepach z elektroniką, jęśli kogoś interesi model to moge podać na priv :o
[#4] Re: Majster radzi...

@Prince, post #1

Kiedyś mi ktoś mówił, że 10 godzin pracy Amigi z BlizzardPPC wystarczy żeby zegar chodził 6 miesięcy bez włączania sprzętu. Tak więc chyba ładuje. :)

Ja kupiłem BlizzardaPPC 603/160 z 060/50 jak na świecie pojawiła się karta graficzna BVision i problemów z zegarem nie miałem. Odkąd mam Pegasosa i peceta to Amiga jest czasem baaardzo długo wyłączona. Nigdy mi czas nie sfiksował.

[#5] Re: Majster radzi...

@Prince, post #1

Z tego, co pamiętam, w Blizzardzie PPC jest nie akumulatorek, a bateria litowa CR2032 (taka duża okrągła srebrna), tak samo jak np. w Pegasosie. Ta bateria nie jest wcale ładowana i wystarcza na 4 - 5 lat.
[#6] Re: Majster radzi...

@Andrzej Drozd, post #2

@ Andrzej Drozd

(ostatnio zupelnie uwolnilem sie od gier Pal na Ami

oooo?!

a mnie sie wydaje że najlepsze giery na Ami wychodziły właśnie w zupełnie PALowskich czasach. ale cię rozumiem, na takiej wypasionej Ami z PPC i grafą, monitorem VGA i bez scandoublera, to często człowiekowi odchodzi ochota do grania jak się namorduje przy konfiguracji różnych promotorów, degraderów itp.

Najlepiej kupić na Allegro osobną, gołą A1200/500 z jakimś HDD i mieć ją do gier PAL.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem