[#1] Magic WB i CD ROM
Witam
Zainstalowałem sobie pierwszy upiekszacz do swojego WB jakim jest Magic WB. Niestety teraz nie chce mi się odpalić CD ROM - podczas startu systemu pokazuje mi komuikat wskazujący niemoznośc zainicjowania sterowników a1200_atapi.device na których pracuje mój cedek. Jak ten prozaiczny problem rozwiązać ?? Można jakos odinstalować MagicWB ?? Amoże jest jakis wpis z w startup sequence jaki ciągle pomijam ??

Pozdrawiam ;)

[#2] Re: Magic WB i CD ROM

@apaullo, post #1

Z tego co wiem/pamietam instalacja MagicWB sprowadza się do dodania Magicwb-demon do s-s i podmieniania ikonek - takie zabiegi nie powinny zaszkodzić Twojemu CDekowi.
Musisiałes namieszać gdzieś indziej.

[#3] Re: Magic WB i CD ROM

@11MASTEr, post #2

Pewnie podmienilo Ci ikonke DEVS:DosDrivers/CD0.info albo SYS:Storage/DosDrivers/CD0.info czy cos w tym stylu.... A w tej ikonce miales wpisane w tooltype'ach unit i device a teraz nie masz. Jednym slowem - sprawdz ustawienia device i unit w mountliscie CD0 i (przede wszystkim) jej ikonce...
[#4] Re: Magic WB i CD ROM

@apaullo, post #1

No i wszystko jasne, sprawa z ikonką była poodem kłopotów, ale juz wszystko gra :)

Pozdrawiam wszystkich amigowcówze Szczecina i nie tylko ;)

[#5] Re: Magic WB i CD ROM

@apaullo, post #1

Dzięki za odzew i za pomoc ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem