[#1] Tuning
Witam! Mam pytanie. Czy ktośma jakiś pomysł na tuning optyczny ami 1200 w tower?? Narazie zrobiłem tak że mogć włączyćlub wyłączyć wiatraczek do chłodzenia wnćtrza kompa. Miałem regulator na 3PIN, ale po straciu z metalową obudową padł. :)
[#2] Re: Tuning

@[S]oprano, post #1

co to jest tuning optyczny?
jeśli to co myślę, to kiedyś pomalowałem klawiaturę A1200 farbą w sprayu na wiśniowo, ale dziś muszę stwierdzić, że ohydnie to wyglądało
[#3] Re: Tuning

@wali7, post #2

Hehe :) Ja czasami robie tuning mokra szmatka z mydlem. Olaboga teraz tez by sie przydalo, bo juz prawie pol roku nieczyscilem wiezy :)
[#4] Re: Tuning

@Andrzej Drozd, post #3

A to przypadkiem nie od mydła później tak przepięknie żółkną plastiki?
[#5] Re: Tuning

@serwisant, post #4

No, dobra biore troche szamponu ale tego nieprzeciwlupiezowego tylko "krystalicznego" typu "pokrzywa" "ziola lasu", hehe. Pozniej druga czysta, mokraszmatka wycieram az usune szampon :D

Szmatek spirytusowych wole nie uzywac bo moge zmazac BoingBalla i napisy "powered by AMIGA"
[#6] Re: Tuning

@Andrzej Drozd, post #5

do czysczenia to ja używam pianki czyszczącej specjalnej do plastików i metali ( oczywiście nie tych chodzących). Świetna rzecz do czyszczenia CD. Tuning optyczny, czyli robisz coś aby komp z wierzchu lepiej wyglądał.
[#7] Re: Tuning

@[S]oprano, post #6

zainstaluj jakieś diody LED, może podświetlony wentyl w zasilaczu, okno z boku zrób z pleksy - możliwości wiele jest, zobacz na allegro w dziale chłodzenie i tuning. greetz :D :D :D

[#8] Re: Tuning

@Andrzej Drozd, post #3

I tu Ci przyznam rację, Andrzeju. Nie ma to jak czyściutka i pachnąca świerzością Amiga. Aż chce się do niej usiąść :) . Jednak jak juz ktos uświni swoją "przyjaciółkę" do granic możliwości, to na nic tu się zdaściereczka z mydełkiem; nie ma innego wyjścia jak rozebrać ją "do gołego" i porządnie wyszorować plastiki pod natryskiem gąbką z wodą i mydlinami. Wiem bo sam już kilka ratowanych, a zapaskudzonych Amig tek przywróciłem do świerzości.
Aż dziw bierze jakie są łądne (pod brudem).

[#9] Re: Tuning

@AlaN, post #8

Ja uzywam do czyszczenia mojem amigi spirolu 98% i brut nie szans. Tylko amiga pachnie jak pracownik gorzelni. A jak to nie pomoze to mozna zawsze amige(obudowe) umyc karcher-em przy duzym cisnienu. Ja sobie myszke wylakierowalem na lakierni dwoma kolorami lakierow (metalik) fajnie wyglada.

[#10] Re: Tuning

@[S]oprano, post #1

ja nie mam pomysłów.
[#11] Re: Tuning

@Jaroszka, post #10

a ja mam i miałem. Zreszrą looknijcie na lord_10up.w.interia.pl . Sa tam zdjęcia mojej amisi, lecz jeszcze przed dodaniem 6 diod led na przód obudowy, które świecą(po trzy) w górę i w dół. IMO wypas.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem