Komentowana treść: SFSResize 1.0
[#1] Re: SFSResize 1.0
No to teraz czekamy na program do naprawy partycji w sfs-ie :)
[#2] Re: SFSResize 1.0
A będzie jakaś wersja działająca z Amigą Classic???
[#3] Re: SFSResize 1.0

@Radek, post #2

Niestety taka wersja nie jest planowana.
[#4] Re: SFSResize 1.0

@Marek Szyprowski, post #3

Moze najwyzsza pora takowa zaplanowac (plizzz)? :P
[#5] Re: SFSResize 1.0

To bardzo, bardzo zle. :(
[#6] Re: SFSResize 1.0

No chyba, ze wyjdzie morphos na amige classik, bo wtedy powinno
dzialac chyba?
[#7] Re: SFSResize 1.0

@Kaczus, post #6

tak, to jest kolejny powód by wyszedł mos dla klassików (jest jeszcze powód by zagarnąć większość rynku na który szykuje się os4 ale chyba do mosteamu to nie przemawia)
[#8] Re: SFSResize 1.0

@rzookol, post #7

Jakiego "rynku"?
[#9] Re: SFSResize 1.0

@MinisterQ, post #8

np. takiego:

http://akropolis.pol.lublin.pl/iutam/rynek1.jpg

nie chodzi mi o walkę o kasę miedzy mosteamem i hyperionem (bo jej (kasy) nie ma za wiele i nie będzie) tylko o ilość userów. obecnie nic komercyjnego nie wychodzi na ami/pega bo przecież pisanie gry pod mosa którą kupi 1/10 populacji mosowiec mija się z celem. po wypuszczeniu mosa dla klassików proporcje się trochę zmienią i możliwe, że wtedy wydawanie gier/progsów na mosa bedzie bardziej realne
[#10] Re: SFSResize 1.0

@rzookol, post #9

Skąd się biora ludzie takiej wiary... ;)
[#11] Re: SFSResize 1.0

@rzookol, post #9

I skad przypuszczenie, że automagicznie klasyki staną się dość szybkie, żeby te domniemane gry pociągnać?

[#12] Re: SFSResize 1.0

@Jacek Piszczek, post #11

Na gry to nie... Ale moze do jakiegos programu biurowego szybkosc Classica by wystarczyla...
[#13] Re: SFSResize 1.0

@MinisterQ, post #10

...czytam newsy na execu to i w nowe gry mogę uwierzyć

a tak na poważnie to:

gry 3d odpadają bo nie ma mosa 1.5 i/lub sterów 3d dla radka

natomiast słabsze gry 2d i programy użytkowe raczej by chodziły na 200-240 mhz

ostatnio średnio na rok dla mosa jest wydawana nowa gra komercyjna - w tym roku był to barkanoid2 (którego demo chodzi wolno u mnie na pegu), może za rok bedzie wydana jakaś gra co i na klassiku by chodziła płynnie a za 2 lata następna. po 10 latach by już troche gier było ;)

a tak na jeszcze bardziej poważnie:

mało mnie obchodzi co bedzie chodziło na mos dla klassików, chcę w końcu sprzedać a1200, a po wydaniu mosa może zgarnę za nię większą kasę/bedzie więcej licytujących na allegro

[#14] Re: SFSResize 1.0

@rzookol, post #13

...hmm bardzo optymistyczne myślenie w przyszłość, jeśli tylko będe posiadał Pegaza chętnie zakupił bym na niego każdą grę...lub gatunek który lubię

... co do Ami1200 - szkoda sprzedawać.."o jeść nie woła"
[#15] Re: SFSResize 1.0

@rzookol, post #9

Byłem tam w ubiegły piątek w drodze do Dęblina na 120. promocje w WSOSP. Też mam ładne fotki.
[#16] Re: SFSResize 1.0

@Jacek Piszczek, post #11

Do gier tylko konsole :P, a kompa to za grosze kupi się wypasionego peceta, większość tutaj i tak ma już dawno peceta bo inaczej to by nie dali sobie rady rulezowcy , ja nie mam peceta (mam tylko A1200) i mnie przez takie gadanie komputery przestają bawić niby z czego - wojen między zacofanymi amigowymi systemami THX. Po co komu mos, os4, aros i inne badziewia jak jest lepszy (ładniejszy) windows niemal z wszystkim czego tylko dusza zapragnie ;)

[#17] Re: SFSResize 1.0

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #16

czy windows jest ładniejszy niż mos/mui (szczególnie te kanciaste programy pisane w builderze/delphi) to bym polemizował
[#18] Re: SFSResize 1.0

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #16

Windows to poprostu nie udane dziecko Billa.G - ale w końcu ..jaki ojciec , taki syn

Jestem przywiązany do Ami i wolę na niej "giercować".

Chwilowo piszę Komentarze na PPA z PC, bo koledze pożyczyłem monitor od Apple :(...więc przepraszam że tam na górze obok nicku pisze Windows!

[#19] Re: SFSResize 1.0

@krismiszcz, post #18

...trzeba bylo pozyczyc moitor od grzyba
[#20] Re: SFSResize 1.0

@Andrzej Drozd, post #19

przelotki do maków na zwykla monitory sa po 30, 40 , 60 zł, bo trzeba ustawiac odpowiednie bity odpowiadające za rodzielczosc, nie mozna tak sobie podlączyć monitora

[#21] Re: SFSResize 1.0

@Andrzej Drozd, post #19

tylko jest problem, w monitorze od "grzyba" mam złącze VGA :), a w PowerMac jest DVI i tutaj jest pies pogrzebany

...co do przelotki to kosztuje na Allegro 80zł DVI==>VGA :D
[#22] Re: SFSResize 1.0

@krismiszcz, post #21

To mam inny pomysl. Zainstaluj na grzybie Fusiona lub Bazyliszka (czy co tam jeszcze jest) i wejdz do netu z ICaba. Od biedy mozna zainstalowac WinUAE i wejsc z IB lub Aweba ;)
[#23] Re: SFSResize 1.0

@rzookol, post #17

[#24] Re: SFSResize 1.0

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #23

[#25] Re: SFSResize 1.0

@rzookol, post #9

Rzookol, w Kazimierzu to raczej nie ma Amigowcow ;)
[#26] Re: SFSResize 1.0

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #24

Ale zes pokazal(poza dosc przyzwoitym XPskinem) - GG - po prostu szczyt piekna i estetyki... Jak dla mnie to jeden z najbrzydszych programow jakie istnieja... Dlatego uzywam Tlena ze Skinem Aqua... XP skin tez mam Aqua zreszta :P

Ale i tak MUI pod wzgledem chociazby konfigurowalnosci wygladu przewyzsza Windowsy... Jak piekne patterny dorwiesz to masz Ambienta/Workbencha nawet bardziej cukierkowatego od XP...

[#27] Re: SFSResize 1.0

@Masta Krishna, post #26

To nie moje, ale jak widać wszystko jakoś idzie podmienić.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem