Komentowana treść: Aweb APL Lite 3.5.06 Beta (Preview)
[#1] Re: Aweb APL Lite 3.5.06 Beta (Preview)
Strasznie wolne! Na pierwszy ogień poszła strona www.Ogame.pl ,niestety próba zalogowania się zamroziła komputer, pomógł tylko reset.
[#2] Re: Aweb APL Lite 3.5.06 Beta (Preview)

@Prince, post #1

U mnie chodzi podobnie jak .05. Co do Ogame to strone wczytal i zalogowal sie dosc szybko (WB3.1), poza zdekodowaniem grafik (na ktore trzeba czekac dlugo z pluginami 68k, a te pod WOSa nie zawsze pracuja stabilnie). Jednak jezeli ktos ma wiecej planet na Ogame, to sobie nie pogra, poniewaz nie mozna ich przalaczac. Chyba ze to wina ClassAct (WB3.1), a w Reaction na 3.5/3.9 tego bledu nie ma (?). Wciaz jednak nie udalo mi sie zalogowac na poczte Interii i WirtualnejPolski (chyba ze to wina konfiguracji do ktorej sie nie przykladalem, poniewaz przewaznie uzywam IB, ktory poki co dziala.
[#3] Re: Aweb APL Lite 3.5.06 Beta (Preview)

@Andrzej Drozd, post #2

Mala poprawka co do Ogame. Na AWebie niedzala rozwjane menu wyboru planet, ale przeciez wybierac je mozna takze klikajac na "fotke" planety (dolna czesc strony).
[#4] Re: Aweb APL Lite 3.5.06 Beta (Preview)

@Andrzej Drozd, post #3

Mala poprawka co do Ogame. Na AWebie niedzala rozwjane menu wyboru planet, ale przeciez wybierac je mozna takze klikajac na "fotke" planety (dolna czesc strony).

Temat ogame jest mi zupełnie nieznany, ale czy wybór planety to jest "wybierz universum" ?

Jeśli tak to pod AWebem dla OS4 to menu mi się rozwija.

[#5] Re: Aweb APL Lite 3.5.06 Beta (Preview)

@Andrzej Drozd, post #2

Wciaz jednak nie udalo mi sie zalogowac na poczte Interii i WirtualnejPolski

Poczta na Interii wymaga chorego ActiveX i dlatego mam pocztę na Onecie.
[#6] Re: Aweb APL Lite 3.5.06 Beta (Preview)

@Mufa, post #4

Temat ogame jest mi zupełnie nieznany, ale czy wybór planety to jest "wybierz universum" ?

Jeśli tak to pod AWebem dla OS4 to menu mi się rozwija.

Nie, nie chodzi o wybor Universum. Gdy zalogujesz sie lub dasz opcje "podglad" to u gory, z prawej strony "fotki" planety, jest taki gadget (na ktorym widac nazwe i polozenie aktualnej planety, np. AmigaLand [5:8:10]). Po nacisnieciu na ten gadget, rozwinie sie menu wyboru pozostalych planet. Tylko jest jedno ale. Aby sie rozwinelo, trzeba miec conajmniej dwie planety. A aby tego dokonac trzeba wydobywac surowce, zbudowac pare bydynkow potrzebnych do rozwoju technik. Techniki te, dopiero umozliwia budowe statku kolonizacyjnego, ktory pozwoli na zasiedlenie innych planet. Tak wiec na poczatku gry sprawdzic tego nie mozna i zanim "przyjdzie" potrzeba kolonizacji planety, bedziemy przez 1-2 miesiace borykac sie z innymi problemami typu "weczny brak surowcow" i rozbudowywanie poziomow wydobycia surowcow oraz inwestowanie w systemy obronne (a to jest studnia bez dna), bez ktorych planeta nie przetrwa, poniewaz agresorow jest bardzo duzo. No ale jak napisalem wczesniej, wyboru planety mozna dokonac na dole, klikajac na "fote" planety.

PS. Moze moglby to ktos sprawdzic kto ma przynajmnej dwie planety i jest uzytkownikiem OS3.5/3.9. Wtedy byloby wiadomo, czy to jest wina AWeba czy ClassAct (poprzednika Reaction).

[#7] Re: Aweb APL Lite 3.5.06 Beta (Preview)
Na szczęście Hattrick.org działa :)
[#8] Re: Aweb APL Lite 3.5.06 Beta (Preview)

@Andrzej Drozd, post #6

zanim "przyjdzie" potrzeba kolonizacji planety, bedziemy przez 1-2 miesiace

No, nie przesadzajmy, ja dopiero od 2 tyg. gram w ogame i wczoraj założyłem kolonie na uni 15 i 23. Obydwie nazwałem Amiga 1000 :D, a planety matki to Lorraine :D

Wszyscy amigowcy na uni 15 proszeni są do sojuszu AMIGA

(sorki za taki mały of topic)
[#9] Re: Aweb APL Lite 3.5.06 Beta (Preview)

@MikeN, post #8

No, nie przesadzajmy

Ja na poczatku rozbudowalem kopalnie surowcow do poziomu okolo 20 a z obrona doszedlem do wyrzutni plazmy. Jezeli masz tylko jakies biedne dzalko laserowe i nie masz przynajmniej malej powloki to...boj sie Boga i atakow ;)
[#10] Re: Aweb APL Lite 3.5.06 Beta (Preview)
Kompilacja dla MorphOS-a:

http://homepage.mac.com/acill/.Public/aweb.tgz
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem