[#1] openPCI na mediatorze
czy ktos wie skad moge sciagnac sterowniki np. na voodoo i sb41 pod openpci.library? bo mam zamiar potestowac nowa v2
[#2] Re: openPCI na mediatorze

@grzes_zab, post #1

tak przy okazji pytania kolegi i ja zapytam.

Na stronie projektu OpenPCI

http://www.chez.com/titan/DevPCI.html

tworzył :( się sterownik USB 1.1 OHCI.

Czy oznaczało to że była szansa na wykorzystanie w Medku
karty USB ze "sklepu za rogiem" ??
[#3] Re: openPCI na mediatorze

@R-Tea, post #2

Przecież jest już ArakAttack.
[#4] Re: openPCI na mediatorze

@Jacek Piszczek, post #3

to ciekawe, dlaczego jeszcze nikt się nie pochwalił że odpalił USB
"ze sklepu za rogiem". To byłby przecież przełom, bo: 230zł - Spider a 30 czy 50zł - Tajwan No Name USB, to jest różnica, nie?
[#5] Re: openPCI na mediatorze

@R-Tea, post #4

No to jak to z tym USB? Jest jakiś USB2.0 działający z Amigą, a nie nazywający się Spider?
[#6] Re: openPCI na mediatorze

@kmilota, post #5

Po prostu nalezy znalezc kogos z mediatorem co ma dostep do jakiegos taniego USB na PCI co by zestaw Mediator+Poseidon+OpenPCI.library+ArakAttack przetestowal....

Moze sie myle, ale wydaje mi sie, ze na razie jest tylko USB1.1 w ArakAttacku(2.0 w planach...)
[#7] Re: openPCI na mediatorze

@Masta Krishna, post #6

na razie wsio abarotno czy 2.0 czy 1.1, chodzi o to czy to [b]w ogóle dziala[/a].
mamy cale wielkie stado amigowiec z Mediatorami (w tym i ja :D ) i jakoś jak dotąd nikt tego nie sprawdził. wszyscy fuckają na ceny Elboxu a jak sie nadarza okazja olać te ceny to nie ma nikogo.
dobra, to ja postaram się sprawdzić to jak najprędzej. pożyczę od kogoś kartę USB i sprawdzę.
[#8] Re: openPCI na mediatorze

@Masta Krishna, post #6

I faktycznie masz rację. W dokumentacji ArakAttack jest napisane, że na razie tylko USB1.1. Więc nawet jakby tania karta USB zadziałała z Mediatorem, to i tak Spider jest jedyną kartą USB2.0 dla Amigi.
[#9] Re: openPCI na mediatorze

@Masta Krishna, post #6

Mam pytanie, czy omawiana openpci.library nie "gryzie" sie w jakis sposob z elboxowa pci.library?

[#10] Re: openPCI na mediatorze

@luk, post #9

ona ją zastępuje
[#11] Re: openPCI na mediatorze

@R-Tea, post #10

Jeśli ją zastępuje, to czy ją też emuluje?
[#12] Re: openPCI na mediatorze

@kmilota, post #11

z tego co zdazylem przetestowac to openpci korzysta z pci.library
[#13] Re: openPCI na mediatorze

@grzes_zab, post #12

I wszystko jasne.
[#14] Re: openPCI na mediatorze

@grzes_zab, post #12

tej elboxowej pci.library ?

ha... czyli na razie nici z marzeń o niezależnosci od sterów z Elboxu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem