[#1] tytyly utworow na CDDA
mozliwe jest nagranie plyty CDDA na amisi tak zeby w wierzach i niektorych odtwarzaczach sam. skrolowany byl na wyswietlaczu tytul odpowiedniego utworu?

wiem ze nero ma taka opcje (sciaga tytuly na plyte CDDA wprost z tagu mp3)
[#2] Re: tytyly utworow na CDDA

@grzes_zab, post #1

qrde, nie wiedziałem że standard tych zwykłych Audio CD umożliwia umieszczenie opisów dla poszczególnych ścieżek !!! (?)
myślałem że tam jest tylko surowe audio bez żadnych nagłówków itp.
chyba że to jakiś nowy standard, i to nie jast aż tak bardzo "surowe" audio :D
[#3] Re: tytyly utworow na CDDA

@R-Tea, post #2

Stare czytniki tego nie czytaja. Tylko te nowsze i chyba maja to przy okazji dzieki mozliwosci odgrywania MP3. Mozliwe ze to taki sam naglowek jak w mp3 (nie wiem, tylko spekuluje)...
[#4] Re: tytyly utworow na CDDA

@grzes_zab, post #1

To jest jakis nowszy standard, o ile dobrze pamietam. Zreszta juz sam fakt, ze starsze czytniki tego nie kumaja prowadzi do identycznego wniosku. Jakis cd-text, czy cos o podobnym brzmieniu. podejrzewam, ze moze sie to nagrac na makecd, a ile bedziemy mieli odpowiednie ISO, ale to tez tylko spekulacje. Oficjalnie takiej opcji nie ma, bo najprawdopodobniej moznaby bylo ja wybrac... :)). Takie wlasnie sa moje przypuszczenia za wyjatkiem tego nowego formatu. O nim akurat swego czasy slyszalem. Bylo chyba ze 2 lata mody na to, ale potem ucichlo, bo weszly mp3 na wieksza skale. I obawiam sie, ze nie jest to cos w rodzaju tagow, tylko predzej osobego pliku (lub w liczbie mnogiej), a przynajmniej osobnych pakietow danych. Po takim wprowadzeniu moze ktos chociaz wpadnie na pomysl, gdzie tego szukac....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem