Komentowana treść: Lua dla MorphOS-a
[#1] Re: Lua dla MorphOS-a
Port Lua jest chyba łatwy do wykonania bo pamiętam, że sam kompilowałem bez większej wiedzy programistycznej ten pakiet nie tak dawno temu (na MorphOS-a) w celu wykonania nowszego portu Stratagusa.
[#2] Re: Lua dla MorphOS-a

@grxmrx, post #1

Tak, z tego co czytałem na stronie domowej języka Lua, został on specjalnie napisany w taki sposób, aby portowanie go było maksymalnie proste. Zgodnie z tym, co piszą autorzy, Lua powinien kompilować się bez przeszkód na dowolnym kompilatorze C zgodnym z normą ANSI. Dlatego podejrzewam, że port Lua to tradycyjne "./configure; make". Ciekawe natomiast może być to, co planuje DJ Base, mianowicie zrobienie z Lua amigowej biblioteki. To pewnie będzie wymagało nieco więcej pracy.
[#3] Re: Lua dla MorphOS-a
To ja poproszę jeszcze port jakiegoś huba DC++, najlepiej Ptokaxa.
[#4] Re: Lua dla MorphOS-a

@SirLEO, post #3

A po co Ci? :P
[#5] Re: Lua dla MorphOS-a

@MinisterQ, post #4

Coby sobie wykorzystać masę skryptów (botów) LUA5, które są używane na hubach DC++. :) A poza tym, jestem maniakiem hubów. ;) Jakiś czas temu postawiłem publiczny hub w mojej sieci lokalnej. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem