[#1] Jpeg datatype
Nie mogę zobaczyć obrazków zapisanych w formacie JPEG
Instalowałem takie datatypy jak JPEG-DT, JFIFdt44, ale żaden nie działa
Kto mi pomoże?

[#2] Re: Jpeg datatype

@Korni, post #1

1. Co mowi SnoopDos?

2. Spróbuj WarpJPEG.
[#3] Re: Jpeg datatype

@mailman, post #2

ad1. Nie sprawdzałem

ad2. WarpJPEG wymaga nowszego picture.datatype (skopiowałem nowszy, lecz wtedy wogóle żadne obrazki się nie wczytują)

[#4] Re: Jpeg datatype

@Korni, post #3

ad1. Nie sprawdzałem

Od tego powinieneś zacząć.

ad2. WarpJPEG wymaga nowszego picture.datatype (skopiowałem nowszy, lecz wtedy wogóle żadne obrazki się nie wczytują)

Wymaga tego z OS3.9. Ale trzeba poszukać starszej wersji, która go nie wymaga.
[#5] Re: Jpeg datatype

@mailman, post #4

ad1. Sprawdziłem i okazało się, że jest bład we wszystkich ToolTypach kiedy odpalam multiview.

ad2. Nowszą wersję zgrałem właśnie z AOS3.9

[#6] Re: Jpeg datatype

@Korni, post #5

Zainstalowałem akJFIF i ten jakoś działa.

[#7] Re: Jpeg datatype

@Korni, post #5

ad1. Jaki to błąd? Zapewne, że nie może odczytać pliku "nazwa_datatype.info"
[#8] Re: Jpeg datatype

@Korni, post #5

To nie są błędy!!!
Po prostu multiview próbuje po kolei odczytać z ikony wszystkie możliwe tooltype'y. Jak jest Fail w SnoopDosie, znaczy to tylko, że taki tooltype nie został wpisany, ale wcale nie oznacza błędu.
[#9] Re: Jpeg datatype

@Korni, post #6

A jaką masz zainstalowaną wersję picture.datatype? Podejrzewam, że niższą niż 43.
[#10] Re: Jpeg datatype

@Konrad Klar, post #9

Tak miałem tą starszą, lecz nowsza mi nie działa (pewnie coś źle robię jak mniemam)

Instalowałem, zmieniałem i...
...zepsułem

Czy ktoś może mi przysłać niezbędne datatypy, zarówno te w classes jak i te w devs, i ewewntualnie niezbędne pliczki. Męcze się już z tym długo i po prostu nie mogę.

Ach...

Please Help Me!

[#11] Re: Jpeg datatype

@Korni, post #1

Uzywam WB 3.1, WarpJPG (wersja v4 ktora nie potrzebuje klucza, oraz picture.datatype v43.41 (bez problemu chodzi na BVision, na AGA tez tylko wymaga FBlita odpowiednio skonfigurowanego, poniewaz zamiast NewIcon i tapety bedzie galimtias).
[#12] Re: Jpeg datatype

@Korni, post #10

Nowsza wersja picture.datatype jest w pakiecie Picasso96. Działa bez konieczności instalacji reszty pakietu.
http://main.aminet.net/gfx/board/Picasso96.lha
[#13] Re: Jpeg datatype

@Andrzej Drozd, post #11

Byłbyś taki miły i przysłał mi to picture.datatype (instalowałem jakiś z aminetu, ale nastąpił reset i nie działa, zgrywałem też z 3.9 i nic) oraz konfigurację do Fblita.

[#14] Re: Jpeg datatype

@Orson, post #13

Ach to nie był Orson tylko Korni. To automatyczne zapamiętywanie ech... :S

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem