[#1] Biblioteka mpga
Witam!

Mam pytanie do osób używających SongPlayera. Mianowicie jaka jest najnowsza wersja biblioteki mpeg pod WarpUPa? Bo używana przeze mnie wersaja 2.4 nie radzi sobie z niektórymi plikami mp3. Czy istnieje jakaś bardziej niezawodna wersja? Jeśli tak, to skąd ją wziąść? Bo z tych, które są na Aminecie nie znalazłem żadnej, która by rozwiązała mój problem.

Pozdrawiam
Adam
[#2] Re: Biblioteka mpga

@Adam_K, post #1

Jeśli do zaakceptowania jest emulacja PowerUp (poprzez ppc.library dla WOS), to jednak Aminet:

http://main.aminet.net/util/libs/mpega_libmad.lha

Może te niektóre nieakceptowane MP3 to "freeformat" - bitrate inny niż 112,128,144kb/s itd. np. 105 albo VBR. Są tam też żródła do skompilowania wersji natywnej WOS, jeśli czujesz się na siłach.
[#3] Re: Biblioteka mpga

@Konrad Klar, post #2

Dzićki za odpowiedź.

Niestety z powyższą biblioteką Song Player w ogóle nie chce mi działać. Nie mam pojćcia dlaczego. Mp3, których mi nie czyta są faktycznie trochć niestandardowe. Jednak SongPlayer, który wyszedł pod MOSa nie ma z nimi problemu, a pod Amigć klasyczną nie moge znaleźć działającej tak samo biblioteki.

[#4] Re: Biblioteka mpga

@Adam_K, post #1

Sprawdż dokładnie pod AmigaAMP-em. Niektóre MP3 mają
dynamiczny bitrate. Nie są to zbyt często spotykane MP3, ale są :(
AmigaAMP je czyta, u siebie na SongPlayerze, też mam z tym problemy.
[#5] Re: Biblioteka mpga

@Adam_K, post #3

A czy z wersją pod 68k działa? Jeśli tak, to może oznaczać problem od strony ppc.library, lub konfiguracji WOS. Czy inne programy dla PowerUp (te wymagające ppc.library) chodzą u Ciebie poprawnie?
[#6] Re: Biblioteka mpga

@Prince, post #4

>> Niektóre MP3 mają dynamiczny bitrate. Nie są to zbyt często spotykane MP3, ale są <<

Nieczęsto spotykane? Większość mp3, które mam to VBRy, a już na pewno wszystkie, które sam robię.

[#7] Re: Biblioteka mpga

@Adam_K, post #1

Sprawa jest prosta do sprawdzenia. Odpal AmigAMPa (aktualnie lepiej v2.13) i ustaw go na Mpega.library. Jezeli wszystko bedzie gralo to znaczy ze problem jest z SongPlayerem.

PS. Ja uzywam mpega.library 2.4 pod WOS (chyba sciagalem z Aminetu albo z jakiegos "newsa"). Wielkosc pliku 102376. Na tym mpega.library czesto uzywam Prayera2 i do tej pory wszystko chodzilo OK (takze VBR), tylko czasami trzeba zmienic (wykasowac) polskie ogonki, poniewaz Prayer przeskakuje takie pliki. Moze podobny problem ma Song Player?
[#8] Re: Biblioteka mpga

@Andrzej Drozd, post #7

> Sprawa jest prosta do sprawdzenia. Odpal AmigAMPa (...)
> Jezeli wszystko bedzie gralo to znaczy ze
> problem jest z SongPlayerem.

Faktycznie, okazało się, że problem był właśnie z SongPlayerem, a konkretnie ze starszą wersją, której używałem. Zarówno AmigaAMP, jak i SongPlayer w najnowszej wersji, nie ma problemów z żadnymi mp3, po wcześniejszym zainstalowaniu dokładnie tej biblioteki, której Ty używasz. Jednak stary SongPlayer nawet z nią nie radził sobie dalej ze wszystkimi mp3.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

[#9] Re: Biblioteka mpga

@Adam_K, post #1

Starsza radzile sobie lepiej, przynajmniej na 68K
[#10] Re: Biblioteka mpga

@Konrad Klar, post #5

Tak sie sklada, ze ta biblioteka faktycznie jest niedorobiona. Na 68K tez. najzwyczajniej kilku bajerow nie obsluguje. Mialem to samo u siebie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem