[#1] CyberStormPPC + Blizkick
Mam prosbe moze ktos mi rozwiaze problem z blizkick-iem mam wszystko ustawione dobrze w sekwencji startowej chodzi mi dokladnie o programowa wymiane rom z 3.0 na 3.1 bo caly czas mi sie amiga resetuje po wczytaniu romu do pamieci. A w guidzie pisze ze mozna uzywac bliz-a na CSPPC i innych. Prosze o pomoc.

[#2] Re: CyberStormPPC + Blizkick

@Denver, post #1

pewnie któryś modół żre się z jakimś innym modułem lub jeszcze inną łątą.

spisz sobie aktualną sekwencję modułów z s-s i wykasuj oprócz pierwszego.

później dodawaj po jednym i resetuj.

w ten sposób wykryjesz przy której łacie to się dzieje.
[#3] Re: CyberStormPPC + Blizkick

@Denver, post #1

Na moim CSPPC nigdy Blizkick dobrze nie podmieniał ROM i dla tego kupiłem ROM3.1 w kościach. Inna sprawa to ta, czy masz aby ROM3.1 dla A4000 czy dla A1200. Natomiast jeśli chodzi o hardwarowy ROM, to jeśli masz A4000 to polecam eFlashera. Możesz sobie wtedy zrobić ROM jaki chcesz. Odpadnie ci od razu jakiekolwiek resetowanie Amigi. Ja mam w eFlasherze wszystkie (i jeden poprawiony moduł) moduły z ROM3.9 i dodatkowo nowe input.device po to aby Poseidon poprawnie obsługiwał myszkę pod USB. Polecam wszystkim eFlashera.
[#4] Re: CyberStormPPC + Blizkick

@kmilota, post #3

Mam rom z amigi4000D taka jaka mam amige obecnie a jesli chodzi o rom to moge go kupic w kazdej chwili tylko ze brakuje mi stowy na delfine flipper i natego niechce kupowac teraz romu. A co do modulow wywalilem z s-s wszystkie jakie mialem i jest to samo. Reset za kazdym razem to wczytaniu romu do pamieci.

[#5] Re: CyberStormPPC + Blizkick

@Denver, post #4

Chodzi o obraz romu

[#6] Re: CyberStormPPC + Blizkick

@Denver, post #4

To samo miałem. Nic nowego. Spróbuj może z CyberMap dedykowanym CSPPC.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem