[#1] FBlit???
A tak z innej beczki...
Po czym poznać że Fblit jest zainstalowany i dziala ???
Jest jakis sposob???
Bo nie jestem pewny czy dobrze zedytowalem startup-sequence... :P

[#2] Re: FBlit???

@bastan, post #1

M.in. ściągnij i uruchom program SysInfo, i po przełączeniu gadżetu na LIBRARIES (czy jakoś tak) zobaczysz pracującą bibliotekę FBLIT.LIBRARY . Jak jej nie ma, to prawdopodobnie FBlit nie jest zainstalowany.

[#3] Re: FBlit???

@bastan, post #1

Ja jak zainstalowalem FBlita to po jego uruchomieniu natychmias
rzucil mi sie w oczy wzrost dostepnej pamieci CHIP.
[#4] Re: FBlit???

@bastan, post #1

Otwórz kilkanaście okien Multiview na Workbenchu. Jeśli spadnie ilość wolnej pamięci, ale nie Chip (graficznej), to znaczy, że FBlit robi, co powinien.
[#5] Re: FBlit???

@Konrad Klar, post #4

A czy przypadkiem FBlit nie zachowuje się jak Commodity i tym samym widać go w Exchange?
A jeśli nie, to może Status coś pomoże?
[#6] Re: FBlit???

@bastan, post #1

Programem ShowPatches z pakietu MCP.
[#7] Re: FBlit???

@bastan, post #1

Uruchom FBlita jeszcze raz. Pokaże ci się okno FBlitGUI, a w nim kilka ciekawych informacji np. ile razy została wywołana dana funkcja, jej adres w pamięci, czy została użyta na bitmapach umieszczonych w pamięci Fast, a więc poza obszarem funkcji standardowych pracujących tylko w zakresie chipramu itd.

[#8] Re: FBlit???

@bastan, post #1

Po czym poznać że Fblit jest zainstalowany i dziala

Odpal system w Multiscanie w 64-256 kolorach to odrazu bedziesz wiedzial jaka dobra robote robi 68k zapomoca FBlita, ubiegajac senna AGAte czy ECSke...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem