[#1] SimpleMail run AWeb
WItam !!! Moze ktos wie jak zmusic simplemail'a do tego, zeby po kliknieciu na LINKU w otrzymanej wiadomosci samoczynnie uruchomil AWeba i zaladowal w/w link ?

[#2] Re: SimpleMail run AWeb

@eLA, post #1

ja używam SM i po klikaniu w nim na linki urucjamia mi się IBrowse - sam nic nie konfigurowałem, po prostu tak już było i mi to pasuje bo używam IB.
Zdaje się że za to odpowiada openurl.library i pewnie to siedzi w jej prefsach i czegoś takiego trzeba szukać. szczegółów nie podam bo nie znam, ale trop juz masz :D
[#3] Re: SimpleMail run AWeb

@R-Tea, post #2

Dzieki za podpowiedz ! Czekam na jeszcze !

[#4] Re: SimpleMail run AWeb

@eLA, post #3

siedze przy win$ więc nie sprawdze bo Amiga w domu.
zobacz czy masz w sys:prefs jakieś openurl czy cos podobnego i zobacz co tam siedzi.
jesli nie ma w sys:prefs to przeszukaj envarc: i ewentualnie s: może jakieś tekstowe openurl.prefs lub coś koło tego znajdziesz, coby się dały ręcznie wyedytować.
[#5] Re: SimpleMail run AWeb

@eLA, post #3

Sciagnij najnowsze OpenURL, zainstaluj i w Prefasch (plik konfiguracujny powinien byc w sys:prefs) ustaw w Browsers (mnie to sie chyba samo ustawilo przy instalacji AWeba).

Name - AWeb
Path - Sciezka dostepu do AWeba
ARexx port - AWEB

Show/Uniconify - ICONIFY SHOW
Screen to front - SCREENTOFRONT
Open URL - OPEN "%u"
...in new window - NEW "%u"
[#6] Re: SimpleMail run AWeb

@eLA, post #1

Duze dzieki PANOWIE !!! Wasza pomoc pozwolila mi zaoszczedzic sporo czasu. :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem