Komentowana treść: 20 lat minęło...
[#1] Re: 20 lat minęło...
Heh, jestem trochę młodszy od Dariusza, bo urodziłem się już za Gierka, ale wspomnienia podobne: Świat Młodych, początki komputerowej prasy w Polsce (ten znikający szybko z kiosków Bajtek) i pamiętny również dla mnie rok 1987 - początek mojej komputerowej przygody, czyli własny ZX Spectrum...

[#2] Re: 20 lat minęło...
Na szczęście inne periodyki jak "Młody Technik" a nawet "Radioelektronik" też poddały się ogólnemu szaleństwu i stworzyły działy komputerowe. Drukowano w nich kursy BASIC, a ja starałem się nauczyć tego języka "na sucho". Było to dla mnie bardzo bolesne doświadczenie.

Ja też się uczyłem Basic'a 'na sucho', ale nie miałem z tym wielkich problemów. Nawet było to przyjemne.

Pytanko do SOE: rocznik '78 to epoka Gmółki, Gierka czy może już Jaruzeski ? :D

[#3] Re: 20 lat minęło...
Splot okoliczności, który do tego doprowadził, zaczyna się od gazety "Świat Młodych" kupowanej głównie dla kultowych komiksów drukowanych na ostatniej stronie.

A jak każdego ACS (kupionego z archiwaliów CGS) zaczynałem najpierw od Człowieka Pudełko dopóki jeszcze się pokazywał w ACS (Dzięki, PopoCop :) a później dopiero brałem się za Newsy. Z kolei MA zaczynałem zawsze od wstępniaka pana Marka.
[#4] Re: 20 lat minęło...

@R-Tea, post #2

Ok. 1985r gdy zaczynałem uczyć sić BASIC "na sucho" nie miałem żadnego dostćpu do jakiegokolwiek komputera. Nawet gdybym napisał:

10 PRINT "Hello word!"

20 GOTO 10

to nie wiedziałbym, czy to działa tak, jak sobie wyobrażam. Sądząc po dacie urodzenia zaczynałeś naukć BASIC w czasach, gdy komputery pojawiały sić nawet w szkołach. W końcu dzieli nas cała epoka - rocznik 78 to zdecydowanie "późny Gierek"

;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem