[#1] Final Writer
Mam kilka spraw odnośnie programu Final Writer 5.03:

1. Skąd można pobrać polskie fonty działające z FW? (na aminecie nieznalazłem)

2. Z tych co mam, działają (i to bez polskich znaczków ) tylko te z rozszerzeniem .otag m.in. CGTimes. Keymapę mam chyba dobrze ustawioną gdyż w shellu da się pisać ęóąśżźćń. W Final Writerze zamiast polskich znaczków mam krzaczki . Co zrobić?

3. Czy są do tego programu jakieś polskie locale?

4. Gdy chcę coś zapisać nie otwiera się okienko zapisu. Zmieniam w prefsach requester na asl - da się zapisać ale tylko poprzez kliknięcie na guzik dyskietki. Opcja "Save as" nie działa.

5. Na aminecie znalazłem polski słownik do FW, oraz jeszcze program do zamieniania fontów PS na te działające z FW. Pytanie - skąd zdobyć polskie czcionki PS?

P.S: Przy instalacji wybrałem wariant minimalny. Mam zainstalowane LocalePL.

[#2] Re: Final Writer

@Korni, post #1

ad. 4. Kiedyś coś mi się gryzło z Final Writerem (chyba jakaś starsza wersja MagicMenu lub MCP - nie do końca pamiętam) i miałem podobne objawy. Aktualnie jednak problemów nie mam. Żadna to dla Ciebie pomoc, ale może ktoś inny na podstawie tego co napisałem coś doda.
[#3] Re: Final Writer

@Korni, post #1

masz ta staroc z TOSEC'a?;) 9 dyskietkowa...
daj spokoj i przenies sie na Final Writer 97 :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem