[#1] archiwa
Jest jakiś sposób(program)żeby przetworzyć RAR na inny format np. ZIP :(
[#2] Re: archiwa

@skobry, post #1

Rozpakowac i spakowac znowu.... Mozna obie jakis skrypcik AmigaDOSu do tego napisac najwyzej... Pytanie jeszcze: po co??
[#3] Re: archiwa

@Masta Krishna, post #2

Dla zaspokojenia ciekawości:po to-a'żebym mógł rozpakować na gołej a1200(chwilowo operuję bez karty turbo).Mój "rozpakowywacz" radzi sobie z wszystkim poza RaR(brak pamięci).

skobry3@o2.pl
[#4] Re: archiwa

@skobry, post #3

Na A1200 nie mozesz rozpakowac RARa? Ja to robilem wiele razy, tyle ze nie pamietam jak duze byly to archiwa. Jesli je do RAMu wypakowujesz, to faktycznie moze zabraknac pamieci. Wtedy jako destination moze posluzyc dyskietka lub FS0 (tez dyskietka, tyle ze zamiast 880 ma 1146K). Musi sie udac!

No chyba, ze MP3s rozpakowujesz... :)

[#5] Re: archiwa

@El Amigos, post #4

jeszcze jedna sprawa sprawdz czy ta rozpakowaczka
nie uzywa czasem assigna "T:"
bo domyslnie jest on wlasnie w "ram":

daj assign T: ;)

[#6] Re: archiwa

@skobry, post #3

Z tym RARem, to na pewno brak pamięci? Bo ja rozpakowywałem RARy na gołej A600 (z HD). Może po prostu nie trawi archiwum stworzonego przez WinRARa, tak jest u mnie, czasami archiwum w ogóle nie da się rozpakować, zależy, jak była ustawiona kompresja.

W WinRAR gdzieś w zaawansowanych opcjach kompresj trzeba powyłączać wszystkie dodatkowe algorytmy dla różnych rodzajów danych.
Chyba, że ten nowy UnRAR już to trawi, nie wiem, ja mam jakiegoś starego, i jak używałem RARa, to tylko do dzielenia dużych archiwów na kawałki (bez kompresji).
[#7] Re: archiwa

@shg, post #6

To o czym piszecie brzmi chwilami tajemniczo.
Ja używam programu De-Archiveur,ponieważ po odpowiednim skonfigurowaniu obsługuje wszystko czego nam trzeba.Na gołej A1200 tylko z RARami jest problem. :) :o
[#8] Re: archiwa

@skobry, post #7

Nie ma problemów. Problem jest tylko ze specyficzną wersją RAR-a.
[#9] Re: archiwa

@skobry, post #1

Sciagnij najnowsza wersje UnRARa (nie wiem teraz gdzie dokladnie jest) albo ta z Aminetu ktora jednak nie radzi z kazdym .rarem
[#10] Re: archiwa

@Andrzej Drozd, post #9

Na SourceForgu jest....
[#11] Re: archiwa

@Masta Krishna, post #10

A mógłbym prosić coś bliżej,jaśniej Co zrobić gdzie szukać
[#12] Re: archiwa

@skobry, post #11

Całkiem niedawno był news o najnowszej wersji UnRAR-a. Wystarczy w wyszukiwarce newsów wpisać UnRAR...
[#13] Re: archiwa

@mailman, post #12

Nowa wersja unrar coś zmieniła,ale nie pomogła.Teraz zamiast komunikatu o braku pamięci mam:program się zawiesił.
Dodam że kiedy miałem podłączoną kartę turbo starsza wersja unrara radziła sobie bezproblemowo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem