Komentowana treść: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML
[#1] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML
Widzę, że od października bez zmian Stanowczo domagam się użycia bardziej drastycznych środków by marcik zakończył pracę nad khtmlem
[#2] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@koodlaty, post #1

Np. wpłacenie na jego konto 10 tyś zł? :P
[#3] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@Mario, post #2

Moze jakas zrzutka pod patronatem PPA? Chlopakowi wybitnie sie nalezy.
[#4] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@_arti, post #3

W litrach czy złotówkach ?
[#5] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@koodlaty, post #1

Pogadaj z moimi egzaminatorami aby mi sie sesja szybko zamknela to sie przyspieszy prace ;)
[#6] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@marcik, post #5

Taa, znam tą śpiewkę - wykrecasz się albo sesją albo oblewaniem zdania sesji, które trwa do następnej sesji
[#7] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@koodlaty, post #6

Jeżeli masz więcej czasu od Marcika, to zacznij portować Mozillę. Konkurencja nie zawadzi... a jak nie lubisz współzawodnictwa to zabierz się za OpenOffice. :D
[#8] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML
marcik a dlaczego sputnik a nie np. buran... ? :D
[#9] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@jimiche, post #8

pewnie "Bo tak!" :P
[#10] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@Kaczus, post #9

Dokladnie :P
[#11] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML
A czy ta cała sytuacja nie przypomina Wam trochę innej bajki? "Nie ma płyty bo dodajemy PCI może AGP albo nie ma karty turbo bo robimy nowy moduł procesorowy a może nową płytę albo nie ma systemu ale dodajemy nowe ficzery"
A święty nidy się zbliża
[#12] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@wali7, post #7

wali7 wydaje mi się, że projekt mozilli byłby jednak szybszy do sportowania niż OOffice, zwłaszcza dla jednego człowieka - nie
podam teorytycznego czasu potrzebnego na to bo zaraz beda wrzaski, a nie chodzi tu akurat o to (czas), ważne, że port ten już dawno powinien się ukazać na ami jako standard - nie bójmy się tego słowa-
multiplatformowy.
[#13] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@_arti, post #3

Moze jakas zrzutka pod patronatem PPA?

A bedzie wersja WOS? ;)
[#14] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@Hugen, post #12

ok... w takim razie to szkoda (dla mnie), bo poza tym, że wierzę w to że marcik ukończy port KHTML niedługo, to ograniczona kompatybilność obecnych amigowych przeglądarek www ze współczesnymi standardami sieciowymi wystarcza mi w 95%. Za to praktyczny brak zgodności ze współczesnymi standardami softu biurowego (czytaj MS Office) i mizerne możliwości amigowych programów tego rodzaju są mocno ograniczające.
[#15] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML
P: Kiedy możemy oczekiwać pierwszej publicznej wersji beta?

O: Nowy kod wymaga wymagał ode mnie rozpoczęcia całej pracy od zera (może ~100 linijek starego kodu znajduje sie w nowym silniku) więc troche czasu bedzię jeszcze do tego potrzebne (tym bardziej, że w przecieństwie do GTK+WebCore nie cały kod został udostępniony - cześć odpowiadająca za bezpośrednią kominkacje z systemem jest niepubliczna. Tak czy inaczej w procesie portowania jest ona przepisywana od zera, ale może ona stawnowić dobre oparcie w procesie rozumienia kodu). Jak nie zdarzy się nic niespodziewanego to w okolicach końca wakacji powinna się pojawić pierwsza wersja.

Co do tego fragmentu, to zdaje się, że właśnie Nokia wypuściła "brakującą" część źródeł na licencji BSD :
Informacja prasowa
Strona browsera
[#16] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@APair, post #15

Tak - Marcik o tym pisal pare dni temu na MZ.
[#17] Re: Sputnik - nowe wieści o porcie KHTML

@APair, post #15

I jak na zlosc zrobila to dzien po akutalzacji strony przeze mnie :). Uznalem ze nie warto aktualizowac jej jeszcze raz, bo 2 newsy o projekcie ktory ciagle istnieje tylko na moim dysku w ciagu 2 dni to jednak za duzo
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem