Komentowana treść: MOSNet 1.1
[#1] Re: MOSNet 1.1
Niestety nowa wersja hituje na prawo i lewo. Lepiej zostać przy 1.0 i poczekać na poprawki.
[#2] Re: MOSNet 1.1
Wstyd się przyznać ale dopiero teraz powiedziałem "papa" MiamiDx i przerzuciłem się na MOSNet. Dawno temu próbowałem jakiejś pierwszej wersji ale jakieś wolne toto było czy coś takiego. Teraz (od strony czysto użytkowej) działa toto bardzo fajnie. Zostaję przy MOSNet.

No i dożyłem kolejnej epoki - nie mam MiamiDx. :) Nie sądziłem, że kiedykolwiek zrezygnuję z Miami tak jak nie sądziłem, że kiedykolwiek będę mógł naprawdić partycję SFS na Pegasosie albo mieć sterowniki 3D do Radeona. :) Życie jest pełne niespodzianek. Miłych niespodzianek. :)
[#3] Re: MOSNet 1.1
Dziwną sprawę zauważyłem na tym MOSNet. Jak wysyłem ping (przy pomocy MiamiPing albo NetPing) do mojego peceta, którego mam w sieci to nie odpowiada. Cała sieć oczywiście działa bez problemu. W tym samym momencie mogę "chodzić" po katalogach pecetowego dysku. :) Ping z peceta do Pegasosa odpowiada. Tak ma być? A może nie mogę używać tych komend do "pingowania", które wymieniłem?
[#4] Re: MOSNet 1.1

@MDW, post #3

Pewnie ping jest cięty na windowsowym firewallu - ja już się z tym kilka razy spotkałem.
[#5] Re: MOSNet 1.1

@Grzegorz Kraszewski, post #4

Pewnie ping jest cięty na windowsowym firewallu

Brawo ten Pan! Wyłączyłem firewalla na pececie i rzeczywiście dostałem odpowiedzi na pingi. Dzięki. :)
[#6] Re: MOSNet 1.1

@MDW, post #5

Wystarczy wlaczyc odpowiadanie na pakiety ICMP ECHO.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem