Komentowana treść: Games TOP10 za maj
[#1] Re: Games TOP10 za maj
Nadejdzie taki dzien, w ktorym zobacze Cywilizacje na pierwszym miejscu i screenshota cywilki w newsie ;)
[#2] Re: Games TOP10 za maj

@uran, post #1

Wszystko zależy od głosujących ;)
[#3] Re: Games TOP10 za maj
He, He. Super żaba znów na podium. Widać dobre gry nigdy się nie znudzą OK
[#4] Re: Games TOP10 za maj

@Ziolo, post #3

hmmm chyba czas w koncu zobaczyc co to jest, skoro ludzie tak chwala... byleby nie byla taka porazka jak cannon foder (czy jak mu tam :))
[#5] Re: Games TOP10 za maj

@Kaczus, post #4

Oj, to bedzie dla Ciebie porazka. Zobaczysz wstretna pixeloze na tym UAE. Koniecznie potrzebny jest monitor PAL lub TV :P
[#6] Re: Games TOP10 za maj

@Andrzej Drozd, post #5

Tu nie chodzi o pikseloze, ale o grywalnosc, w CF probowalem grac w polowie lat 90-tych.... Dla mnie evenementem bylo, ze ktos nazwal to gra strategiczna.... Te ciekawe misje "Kill All Enemy", "Kill All Enemy", "Kill All Enemy and destroy all buldings"...
[#7] Re: Games TOP10 za maj

@Ziolo, post #3

Na pohybel z żabą

Rulez K240 :D
[#8] Re: Games TOP10 za maj

@Kaczus, post #6

Cannon rulez. Żadna strategia , ale dobra zręcznościówka.
Tak samo jak Super Frog. Grywlana na maxa. Żałuję że nie ma części drugiej.. A w Civilke nie grałem.
[#9] Re: Games TOP10 za maj

@TJindy, post #8

Ja w Civilization trochę pogrywam ostatnio i muszę stwierdzić, że Colonization potrafi bardziej wciągnąć. Najbardziej mnie wkurza to, że na początku czas leci bardzo szybko, a później bardzo wolno. Powoduje to czasami sytuację, że rozwój miasta w pierwszym etapie gry trwa i trwa, i trwa. Czasami można przez trzy tury = 60 lat nawet nie postawić miasta, bo teren wokół nieodpowiedni... W Colonization wyeliminowano ten błąd. Zabudowa miejska także jest lekko nieodpowiednia i brak większej logiki w jej budowie. W Colonization wiadomo po co Ci drwal, po co tartak i kiedy z nich skorzystać. Tutaj to jest trochę kiepawe. Poza tym budowa niektórych budowli trwa zbyt długo w odniesieniu do tego, co z nich można osiągnąć. Czasami może się okazać, że po zbudowaniu czegoś, przeciwnik zdobył jakąś wiedzę, która powoduje, że Twoja budowla o kant tyłka idzie
[#10] Re: Games TOP10 za maj
Zapraszam do lektury tekstu o Cannon Fodder mojego autorstwa:
http://www.galu.info/index.php?a=renderpub&id=4
[#11] Re: Games TOP10 za maj

@mailman, post #9

Zagraj w Colonization niestandardowo, fajny blad sie objawia :)))
Sprobuj najpierw zdobyc caly kontynent pozbywajac sie konkurencji :))
[#12] Re: Games TOP10 za maj

@galu, post #10

Na PPA też mamy coś o Cannon Fodder, nawet o drugiej części i dodatkach :D
[#13] Re: Games TOP10 za maj
Uparcie promuję Dreadnoughts :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem