[#1] I-Boa Era
Czy ktoś z użytkowników Amigi i przeglądarki IBrowse korzysta z tego adresu? https://i-boa.era.pl/
Od pewnego czasu mam kłopot z obsługą tego szyfrowania jakie tam jest użyte. Do lutego lub stycznia nie miałem żadnych problemów. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

[#2] Re: I-Boa Era

@spiryt, post #1

Faktycznie IBrowse 2.3 ma problem, ale za to AWeb to łyka bezproblemowo.
[#3] Re: I-Boa Era

@kmilota, post #2

Jakimś cudem nie mogę zmusić Aweba do wspólpracy z szyfrowaniem SSL. AmiSSL jest zamontowany poprawnie korzysta z niego bez problemu IBrowse.

[#4] Re: I-Boa Era

@spiryt, post #3

Z jakiego stosu TCP/IP korzystasz?
[#5] Re: I-Boa Era

@mailman, post #4

Korzystam z MiamiDX.

[#6] Re: I-Boa Era

@spiryt, post #3

A jaką masz wersję AWeba?
[#7] Re: I-Boa Era

@kmilota, post #6

AWeb APL Lite 3.5.05 beta (24.01.2005)
Aweb-II 3.4.167SE (22.11.2000) ta wersja jest nierejestrowana i dlatego nie może obsługiwać SSL.

[#8] Re: I-Boa Era

@spiryt, post #7

Ja też mam AWeb APL Lite 3.5.05 beta (24.01.2005) i właśnie na nim mi wszystko działa. Przy IBrowse wyskakuje okienko aby wybrać User Certyfikate (ale jest pusta lista). Moze wina tkwi w samym AmiSSL? Może masz równocześnie włączone MiamiSSL?
[#9] Re: I-Boa Era

@kmilota, post #8

MiamiSSL wogóle nie montowałem, jest zbyt stare.
Natomiast co dziwne, za chiny nie mogę znaleźć ustawień SSL w Awebie. :o

[#10] Re: I-Boa Era

@spiryt, post #9

Bo nie ma ustawień SSL w AWebie. A może masz stare AmiSSL? Sprawdź wersję amisslmaster.library. Ja mam 2.0.
[#11] Re: I-Boa Era

@kmilota, post #10

Na stronie IBrowse jest 2.2. Zauwazylem ze instalator wrzuca libsy do katalogu AmiSSL ktory jest zaasignowany w user-startup. Moze wszystko psuja stare libsy ze starszej wersji ktore kiedys "pchaly" sie do Libs:. Jezeli tam sa poponuje je wykasowac (zdaje sie ze katalog i jedna biblioteka "luzem".

A co do instalki 2.2 to trzeba sprawdzic czy aby instalator na pewno wrzucil katalog libs do AmiSSL (niektore wersje installera cos mieszaly).
[#12] Re: I-Boa Era

@kmilota, post #8

na IE6 też wyskakuje puste okienko. Wystarczy tylko kliknąc ok, także to raczej nie jest wina IBrowse
[#13] Re: I-Boa Era

@kmilota, post #10

Wersja biblioteki 2.2. Zgodnie z sugestią Andrzeja Drozda sprawdziłem również bibliotekę w katalogu systemowym LIBS i tam rzeczywiście była jeszce stara wersja 1.1
Dalej, mimo tych poprawek Aweb Apl nie chce działać z SSL-em.

[#14] Re: I-Boa Era

@Ksyho, post #12

Zgadza się, sprawdzałem to na PC. Jest to jakiś problem ze strony Ery, chociaż w odpowiedzi na mój e-mail, stwierdzili, że nic nie zmieniali.

[#15] Re: I-Boa Era

@spiryt, post #14

Strona uruchomiła sie na Voyagerze (MOS).
Wyskoczył błąd dotyczacy SSL.
Wystarczyło tylko zaakceptowac i poszło dalej.
Nie logowalem sie, bo nie mam telefonu w erze
[#16] Re: I-Boa Era

@Ksyho, post #12

Pod Opera jest dobrze mozna sie logowac na MOSie nie ma jak teraz sprawdzioc bo pegaz wysiadl :(

[#17] Re: I-Boa Era

@Norbert, post #15

Zgadza się. Ale Voyager ma duże kłopoty z Javą która jest na dalszych jakby podstronach używana po zalogowaniu i dalej się już z niej nie da korzystać. ogólnie wydaje mi się, że problem z logowaniem nastąpił w momencie wprowadzenia (podejrzewam) tagów IFRAME w kodzie strony.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem