Komentowana treść: Total Amiga 23 - edycja polska
[#1] Re: Total Amiga 23 - edycja polska
No i zamówienie poszło :))

Dzięki TA Team PL :)
[#2] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@Drako^lM, post #1

bardzo bardzo bardzo ładnie
[#3] Re: Total Amiga 23 - edycja polska
:) super!
Co prawda nie będzie to miało wpływu o mojej decyzji zakupu TA23, ale zapytam z ciekawości: Czy papier okładki jest taki sam jak w poprzednim wydaniu? Po cenie wnioskuję że tak.
[#4] Re: Total Amiga 23 - edycja polska
Wielkie Dzieki!!! OK
[#5] Re: Total Amiga 23 - edycja polska
Świetna wiadomość!

Zamówienie oczywiście złożyłem. :)
[#6] Re: Total Amiga 23 - edycja polska
Super! Gratulacje! Zamawiam!
Jako że magazyn ukazał się do końca lata, publicznie przeprasza, że na jednym z portali napisałem, że formuła pisma nie wypaliła.
OK
[#7] Re: Total Amiga 23 - edycja polska
Ja oczywiście również zamówiłem pomysł

Total Amiga 23 PL jest dowodem na to, że mimo trudnych czasów (choć które nie były trudne?;)) jest szansa, jest możliwość i jest wykonanie, a zależnie od tego w jakim zakresie na to spojrzeć to nie boje się nawet napisać, że to sukces amigowców (zarówno tych, którzy przygotowują tłumaczenie, ale przede wszystkim czytelników).
Ten sukces można jeszcze upiększyć poprzez promocję (byle nie spamerską;), więc wszyscy Ci którzy nie mogli pomóc przy tłumaczeniu mogą gdzie się da wspomnieć o Total Amiga PL. Kto wie, może przyciągnie to nowych ludzi, zainteresuje, bo choć Amiga oczywiście nie opanuje świata to na pewno może poszerzyć w Polsce grupę odbiorców zainteresowanych tematem :)

super OK!
[#8] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@szumekjac, post #6

Bo najgorsze to są spekulacje i domniemania. A wystarczy zapytać u źródeł. Gdyby projekt upadł poinformowalibyśmy o tym.

A tymczasem życzę wszystkim miłego czytania i dziękuję za miłe słowa w docenieniu pracy tłumaczy i naszej.
[#9] Re: Total Amiga 23 - edycja polska
Zamówienie złożone. Czekam właśnie na emaila zwrotnego. Czy numer konta zmienił się czy też taki sam jak przy TA 22?
[#10] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@ZED^lM, post #9

Ja wczoraj zamowilem, mam nadzieje, ze dzis dostane maila, potwierdzajacego przyjecie zamowienia, bo wyjezdzam jutro i dobrze by bylo zamowic przed wyjazdem, odebralbym wracajac pewnie.
[#11] Re: Total Amiga 23 - edycja polska
Czekam na maila z numerem konta na które wysłać pieniądze.
[#12] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@Olek, post #11

Ja też czekam,choć teoretycznie moge wysłać na to samo konto co wczesniej przy okazji 22 numeru TA..tyle że mogło się coś zmienić
[#13] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@Prince, post #3

Czy papier okładki jest taki sam jak w poprzednim wydaniu? Po cenie wnioskuję że tak.

Wnioskowanie po cenie bywa mylące :).
[#14] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@Olek, post #11

Niestety osoba, która obsługuje zamówienia, złapała grypę i dopiero jutro będzie mogła odesłać maile z potwierdzeniami. Osoby szczególnie niecierpliwe mogą wysyłać przelewy na to samo konto co przy TA 22 nie zapominając o podaniu w tytule przelewu dokładnego adresu wysyłki i tego, który numer zamawiają.
[#15] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@Grzegorz Kraszewski, post #14

Poszedl przelew. Poniewaz jade w kieleckie, to taki raperski akcent w
przelewie znajdziesz :P
[#16] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

No to życzę szybkiego powrotu do zdrowia i zapału do pracy. A dla wszystkich zamieszanych w powstanie polskiej edycji WIELKIE DZIĘKI za to, że im się chce.
[#17] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

zamowione i zaplacone :)
[#18] Re: Total Amiga 23 - edycja polska
W numerze 23 ma być "Wszystko co powinieneś wiedzieć o radiu internetowym i podcastach". To chyba jest wszystko o słuchaniu radia, a nie nadawaniu, prawda? Można na AmigaOS/MorphOS nadawać?
[#19] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@MDW, post #18

Podcasty można, o ile "nadawanie" to właściwe słowo. Natomiast serwer ShoutCasta na MOS-ie? Nie wiem czy istnieje.
[#20] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@MDW, post #18

Na AmigaOS 4.0 TuneNet i SelcoCast a na AmigaOS 3.x chyba tylko to drugie rozwiązanie.
[#21] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@grxmrx, post #20

SelcoCast uruchomilem na MOSie. Działał. Nawet udalo mi sie posluchac tego co nadawalem. Chociaz nie byl to plynny odbior.
[#22] Re: Total Amiga 23 - edycja polska
Świetna robota!
Swoją drogą ciągłe wpisywanie w formularzu i w tytule przelewu swojego adresu może spowodować pomyłkę... może podawać tylko login z PPA w tytule przelewu dla tych co adres już kiedyś podali (zachowywałby się np. na serwerze PPA, albo na kartce w domu Krashana ;) )?
[#23] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@Norbert, post #21

Norbert:

SelcoCast uruchomilem na MOSie. Działał. Nawet udalo mi sie posluchac tego co nadawalem. Chociaz nie byl to plynny odbior.

A jakie masz łącze (in i out)?

wszyscy:

Jakie minimalnie łącze powinno styknąć żeby się pobawić w nadawanie dla maksymalnie kilkudzięsięciu osób? Ja mam 1 mbit download i 256 kbit upload. Mowy nie ma żeby styknęło, prawda? :(
[#24] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@MDW, post #23

Arytmrtyka jest prosta:

upload_łącza = stream * ilość_slotów

Wymagania na download są znacznie mniejsze (potwierdzenia pakietów TCP). Z tego wynika, że jeżeli chcesz zaproponować stream "klasyczna jakość MP3" czyli 128 kbit to w zasadzie jesteś ograniczony do 1 slotu, teoretycznie dwóch. Jakiś ekstremalny stream 24 kbit mono pozwala na 10 slotów. Dla 50 osób w jakości 128 kbit/s powinieneś mieć upload nieco ponad 6 Mbit/s
[#25] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@Grzegorz Kraszewski, post #24

Dzięki za bardzo zrozumiałe wyjaśnienie.
Wobec tego można sobie zapomnieć o zabawie w radio w moim przypadku. :)
[#26] Re: Total Amiga 23 - edycja polska

@MDW, post #25

Zawsze możesz sobie zrobić nadawanie swojego głosu do jednej osoby i jest prawie jak Skype. ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem